(...)
Prekonfiguracja pakietów ...
(Odczytywanie bazy danych ... 163875 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.)
Przygotowanie do zastąpienia libc6 2.9-4 (wykorzystując .../archives/libc6_2.9-12_i386.deb) ...
Checking for services that may need to be restarted...
Checking init scripts...
Rozpakowanie pakietu zastępującego libc6 ...
dpkg: błąd przetwarzania /var/cache/apt/archives/libc6_2.9-12_i386.deb (--unpack):
błąd w buffer_write(fd) (10, ret=-1): uruchomiony dpkg-deb podczas "./lib/libc-2.9.so"): Brak miejsca na urządzeniu
dpkg-deb: podproces paste został zabity sygnałem (Przerwany potok)
Wystąpiły błędy podczas przetwarzania:
/var/cache/apt/archives/libc6_2.9-12_i386.deb
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Dodam jeszcze, że na /var przeznaczoną mam osobną partycję i mam na na niej jeszcze 2,5Gb wolnego miejsca.
Umieszczanie systemu na oddzielnych partycjach nie zapobiega zajęciu całej dostępnej przestrzeni. Szczególnie gdy przydzielono zbyt małe rozmiary dla partycji oraz są one wykorzystywane w nieodpowiednim celu.
sigo pisze:Umieszczanie systemu na oddzielnych partycjach nie zapobiega zajęciu całej dostępnej przestrzeni. Szczególnie gdy przydzielono zbyt małe rozmiary dla partycji oraz są one wykorzystywane w nieodpowiednim celu.
Rozmiar dobrany został przez instalator, wydał mi sie mały ale nie korygowałem. Zdałem się na innych.