Oprócz tej paczki istnieją inne, które również dają takie efekty. Są to np. KGtk - tu może w Debianie nie być odpowiedniej paczki, jest na kde-apps albo na kde-look; jest też na launchpad.net, ale nie wiem, czy dająca się przerobić z Kubuntu na Debiana. Paczka ta działa rewelacyjnie. Tzn. daje wygląd aplikacji spoza Qt, które w końcu wyglądają jak niemal natywne Qt. Ma jedynie jeden błąd, dyskwalifikujący - przynajmniej niektóre programy otwierane za jej pomocą - ją kompletnie. Mianowicie oprócz wyglądu, powoduje ona jeszcze zmianę okien dialogowych z tych gtkowskich na kde/qt. Wszystko fajnie, ale np. w przypadku OpenOffice'a nie ma wówczas możliwości wyboru rodzaju formatu pliku, w którym ma być on zapisany.giaur pisze:jak ustawić styl wyglądu aplikacji gnome dla kde?
Drugim rozwiązaniem są też paczki o nazwie gtk-engines-qtpixmap i gtk2-engines-qtpixmap - znów nie wiem, czy występują w Debianie, są w Kubuntu (choć być może również je ściągnąłem z któregoś z repo z launchpada). Pierwsza odpowiada za dostosowanie programów zbudowanych na Gtk1, druga na Gtk2.
Trzecim jest próba zainstalowania gtk-qt-engine we wcześniejszej wersji (nie było takich problemów), bądź spróbować ją stworzyć z svn. Może w wersji z svn będzie już dobrze działać.
Jeśli się nie mylę, można również poeksperymentować z ręcznym ustawieniem - choćby analizując pliki tworzone przez owe KGtk.
No i nie wiem, czy są to wszystkie już przykłady paczek dostosowujących wygląd aplikacji Gtk do KDE/Qt. Osobiście bardziej mnie denerwuje brak stosownych paczek dostosowujących wygląd aplikacji KDE3 do KDE4, choćby ich kolorystyki.