tacka systemowa
-
- Beginner
tacka systemowa
Witam. Istnieje program do wyświetlania niezależnej tacki systemowej?
-
- Beginner
Zawsze możesz stworzyć nowy panel i umieścić w nim tylko aplet zasobnika systemowego :mrgreen:zoltymleczyk pisze:Tak. Chodzi o to żeby byl niezależny np od panelu. Chce by wyśwoetlał ikony w adesklets
[ Dodano: 2009-04-11, 18:25 ]
Alltray dodaje tylko programy do zasobnika. Potrzebuje czegoś co wyświetla ten zasobnik niezależnie.
-
- Beginner
No ale przecież możesz stworzyć panel, skrócić go (żeby nie zajmował całej szerokości ekranu) i umieścic powiedzmy w rogu ekranu - bardzo dobre rozwiązanie. Jak Ci takie coś nie pasuje to zawsze możesz swój program napisać, droga wolna :mrgreen:zoltymleczyk pisze:Chce uzyskać taki efekt. Mam zainstalowane Adesklets i yab 0.0.2 chce by ten program wyświetlał mi ikony z traya a nie jakiś panel. Chodzi o to żebym nie miał paneli na pulpicie
-
- Beginner
W moim wypadku to zewnętrzny taskbar, ale możesz zrobić to z każdym panelem. Myślę że ten zrzut rzuci trochę światła na tę sprawę.

Na Twoim miejscu utworzyłbym pojedynczy panel z apletem systraya. O ile dobrze się orientuję takie rzeczy tylko w KDE; przynajmniej w e16 i GNOME takich rzeczy jak panele o zmiennej długości nie znalazłem.

Na Twoim miejscu utworzyłbym pojedynczy panel z apletem systraya. O ile dobrze się orientuję takie rzeczy tylko w KDE; przynajmniej w e16 i GNOME takich rzeczy jak panele o zmiennej długości nie znalazłem.