Nowy wygl

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
lamek
Beginner

Nowy wygląd pobrany z kde-look.org - kde 3.5

Post autor: lamek »

Witam. Chciałem się dowiedzieć jak mam zmienić wygląd KDE 3.5, dokładnie wygląd okien i paska, korzystając z plików pobranych ze strony http://www.kde-look.org.

Rozpakowuje i co dalej? Gdzie mam skopiować te pliki, jaką komendę wydać, jakie paczki doinstalować?

Może istnieje jakiś program z bazą styli, który ewentualnie mógłbym zainstalować?

Na forum znalazłem tylko jak zmienić ikonę Kmenu w panelu
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t= ... l%B1d+okna

Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.
silentwr
Beginner

Post autor: silentwr »

Najlepiej tak albo tak.
lamek
Beginner

Wszystko fajnie tylko nie wiem dlaczego kbfx zmienia mi wygląd Kmenu tylko na jednym pulpicie?
Na pozostaje nadal jest ustawiony domyślny z kbfx.

Ponad to na drugim pulpicie jak kliknę na menu z kbfx to mi sie rozwija dokładnie w tym miejscu gdzie powinno tylko na pulpicie pierwszym, a nie drugim na którym powinno.
zarówno wersja z stable jak i z sida tego programu robi dokładnie tak samo :/

Co może być nie tak?? Jakbym miał jeden pulpit to wszytko działa jak należy

zależy mi w sumie tylko na zmianie ikony. może da się jakoś podmienić gdzieś w systemie standardową ikonę Kmenu na taką jaka mi odpowiada nie używając tego Kbfx??
silentwr
Beginner

Post autor: silentwr »

Zamień ikonę kmenu.png na swoją w katalogu

Kod: Zaznacz cały

/usr/share/icons/default.kde/32x32/apps/
Napisałem 32x32 bo sam takiej używam, ty zamień wszystkie, albo tylko te, których sam używasz.

Aha, :P ten sposób działa chyba tylko gdy używasz domyślnego theme'a, także zamiast wchodzić do katalogu default.kde wejdź do takiego jaki nosi nazwa twojego stylu.
lamek
Beginner

Niby działa ale w ten sposób ikonę mi rozciąga do kształtu kwadratu mimo że ikona jest prostokątna.

Może jest jakiś inny program, który może zmieniać wygląd Kmenu, czy tylko ten Kbfx ?
ODPOWIEDZ