Witam. Chciałem się dowiedzieć jak mam zmienić wygląd KDE 3.5, dokładnie wygląd okien i paska, korzystając z plików pobranych ze strony http://www.kde-look.org.
Rozpakowuje i co dalej? Gdzie mam skopiować te pliki, jaką komendę wydać, jakie paczki doinstalować?
Może istnieje jakiś program z bazą styli, który ewentualnie mógłbym zainstalować?
Na forum znalazłem tylko jak zmienić ikonę Kmenu w panelu
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t= ... l%B1d+okna
Za pomoc z góry serdecznie dziękuję.
Nowy wygl
Wszystko fajnie tylko nie wiem dlaczego kbfx zmienia mi wygląd Kmenu tylko na jednym pulpicie?
Na pozostaje nadal jest ustawiony domyślny z kbfx.
Ponad to na drugim pulpicie jak kliknę na menu z kbfx to mi sie rozwija dokładnie w tym miejscu gdzie powinno tylko na pulpicie pierwszym, a nie drugim na którym powinno.
zarówno wersja z stable jak i z sida tego programu robi dokładnie tak samo :/
Co może być nie tak?? Jakbym miał jeden pulpit to wszytko działa jak należy
zależy mi w sumie tylko na zmianie ikony. może da się jakoś podmienić gdzieś w systemie standardową ikonę Kmenu na taką jaka mi odpowiada nie używając tego Kbfx??
Na pozostaje nadal jest ustawiony domyślny z kbfx.
Ponad to na drugim pulpicie jak kliknę na menu z kbfx to mi sie rozwija dokładnie w tym miejscu gdzie powinno tylko na pulpicie pierwszym, a nie drugim na którym powinno.
zarówno wersja z stable jak i z sida tego programu robi dokładnie tak samo :/
Co może być nie tak?? Jakbym miał jeden pulpit to wszytko działa jak należy
zależy mi w sumie tylko na zmianie ikony. może da się jakoś podmienić gdzieś w systemie standardową ikonę Kmenu na taką jaka mi odpowiada nie używając tego Kbfx??
Zamień ikonę kmenu.png na swoją w katalogu
Napisałem 32x32 bo sam takiej używam, ty zamień wszystkie, albo tylko te, których sam używasz.
Aha, :P ten sposób działa chyba tylko gdy używasz domyślnego theme'a, także zamiast wchodzić do katalogu default.kde wejdź do takiego jaki nosi nazwa twojego stylu.
Kod: Zaznacz cały
/usr/share/icons/default.kde/32x32/apps/
Aha, :P ten sposób działa chyba tylko gdy używasz domyślnego theme'a, także zamiast wchodzić do katalogu default.kde wejdź do takiego jaki nosi nazwa twojego stylu.