Napisałeś tak, że nic nie napisałeś. Przeszukałeś forum? Nawet tu jest sporo tematów dotyczących tej karty - wejdź na szukaj, wpisz 2200BG i dostaniesz od groma poradników, problemów i ich rozwiązań.
Przepraszam, ale z tego, że "zainstalowałeś coś", "byłem tu lub tam" i "coś się nie udało" nie wynika nic.
W podanych tematach masz praktycznie wszystko co potrzebujesz. Także na tuxmobilu, który Ci wcześniej podrzuciłem.
Po wpisaniu w Google "2200BG howto" - dostajesz od groma porad dotyczących zainstalowania tej karty. To samo gdy wpiszesz model swojego notebooka i Linux bądź Debian.
I doprawdy nie bardzo rozumiem, jak łatwiej można wytłumaczyć instalację karty niż w ten sposób jak tu:
http://www.thinkwiki.org/wiki/Installin ... e#Wireless (około 1 minuty w Google).
Zgłoś jakiś problem, bo oprócz tego, że nie umiesz posługiwać się google'm i wyszukiwarką forum - żadnego innego, jak na razie tu nie ma. Ba, nawet nie wiadomo, czy udało Ci się zainstalować ten sterownik, czy nie (to, że się nie udało, jakoś mnie nie przekonuje); bardzo często zaś zdarza się tak, że sterownik został zainstalowany poprawnie, a jedyny problem tkwi w konfiguracji sieci.
Zatem - zidentyfikuj swój problem i zgłoś. Pomożemy, ale wcześniej sam choć spróbuj zobaczyć, czy nie istnieje rozwiązanie - to bardzo popularna karta i notebook i doprawdy sporo jest tematów, które rozwiązują niemal każdy z nimi problem.