siemaneczko!!@przymierzam sie do instalacji Debiana narazie pisze jeszcze z archa ktorego chce zmienic i obadac tego debianika jak bedzie ryral na moim lapku sony vaio VGN-NR38M i jakie polecacie srodowisko graficzne?na archu uzywam gnome ale chcialbym obadac xfce4.4 niby jest na starsze sprzety ale to tam takie gadanie mi sie wydaje aa noi jakiego tego debiana sciaganc jaka czesc i rodzaj lenny? dziekowa pozdro
O Boże, przepisz to po polsku bo ciężko zrozumieć o co chodzi. Co do środowiska - instaluj jakie chcesz. Ja używam XFCE i nie uważam, że jest to środowisko tylko na słabszy sprzęt. Zapewnia mi pełną funkcjonalność, w niewielkim stopniu zużywa zasoby systemowe no i odpowiada mi wizualnie - lubię minimalizm.
Co do gałęzi - jak na desktop to polecam testing - aktualnie Squeeze lub Sida - gałąź unstable, ze względu na znacznie częstsze uaktualnienia bazy pakietów.
firma12345, zastanawiam się na ilu forach masz podobne wejścia? Popraw treść wiadomości tłumacząc ją na język bardziej zrozumiały i bez używania slangu.