Uruchomienie instalatora graficznego na netinstall
-
Uruchomienie instalatora graficznego na netinstall
Jak uruchomić graficzny instalator? W przypadku netinstall wpisywanie installgui nic nie daje...
-
-
od siebie dodam:
na netinstall nie ma graficznego instalatora (ponieważ netinstall z założenia ma być "lekka"), jeśli chcesz płytkę z instalatorem graficznym to ściągnij pierwszą płytę CD (rzecz jasna Etcha
)
-------
edit
------
jednak instarator graficzny jest na netinstall.
dzięki Graboś za poprawienie.
jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam.
aloha
na netinstall nie ma graficznego instalatora (ponieważ netinstall z założenia ma być "lekka"), jeśli chcesz płytkę z instalatorem graficznym to ściągnij pierwszą płytę CD (rzecz jasna Etcha

-------
edit
------
jednak instarator graficzny jest na netinstall.
dzięki Graboś za poprawienie.
jeśli kogoś wprowadziłem w błąd to przepraszam.
aloha
Jak zaczynałem pisać tego posta to chciałem puścić kilka kurew ale się powstrzymałem.od siebie dodam:
na netinstall nie ma graficznego instalatora (ponieważ netinstall z założenia ma być "lekka"), jeśli chcesz płytkę z instalatorem graficznym to ściągnij pierwszą płytę CD (rzecz jasna Etcha)
Na wszystkich obrazach dla Etch'a jest instalator graficzny i jeśli byś kiedyś poczytał ile zajmuje wersja graficzna to do pełnej płyty brakuje jej bardzo dużo.
Może szybko:
business card - nie jestem pewien ale tylko sam debian installer
netinstall - debian installer i base system
pierwsza płyta - debian installer , base system i pakiety najwyżej w popularity contest.
Czyli pełny instalator jest w każdej wersji.
Pozdrawiam, proszę nie pisać głupot i poprawić mnie jeśli jakąś napisze :-)