aiglx+nvidia+beryl+gnome jak to uruchomi

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
tallboot

aiglx+nvidia+beryl+gnome jak to uruchomić na debianie 4.0

Post autor: tallboot »

Witam mam malutki problem!! jestem użytkownikiem debiana od kilkunastu miasięcy miałem juz zainstalowanych większaść popularnych dystrybucji ale i tak debian jest najlepszy :D , ale nie o tym chciałem pisać pare dni wczoraj mnie natchneło zeby sobie zrobić aiglx-a. Szukałem szukałem i szukałem i nie znalazłem zadnego działającego opisu instalacji jak to zrobić, więc proszę was forumowiczów o pomoc.
Z góry dziękuje :)
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

aiglx
Do Section "ServerLayout" dodajesz: Option "AIGLX" "true"
nvidia
Zainstaluj zamknięte sterowniki nvidii.
beryl
http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install/Debian
gnome
Dodajesz beryla do autostartu i śmiga.
tallboot

zainstalowałem beryl-a dokonałem stosownych zmian w xorg.conf X-y startują jest oki, ale mój gnome nie uzywa beryl-a choć odpala się przy starcie i nie moge ręcznie przełączyć z metacity na Beryl-a. brak jakich kolwiek efektów
????

[ Dodano: 2007-03-15, 16:45 ]
juz jest ok znalazłem problemik i go usunołem
jeszcze raz dzięki za pomoc
:)
fanatico
Beginner

Post autor: fanatico »

A jak bys napisal jaki prolem byl i jak go rozwiązałeś - fajnie by było wiedzieć może na przyszłość co robić , lub czego nie robić :-) .
Awatar użytkownika
draco
Beginner

Post autor: draco »

W nowszych sterownikach nvidii nie ma obowiązku dodawania do sekcji ServerLayout niczego. Działa i bez tego a akceleracja w dalszym ciągu działa tak jak powinna.
tallboot

po pierwsze usunołem wpis aiglx="true" w xorg-u
cały błąd polegał na małej literówce w 100 % działa opis se strony podanej wyżej. :)
cedric

Post autor: cedric »

tallboot pisze:po pierwsze usunołem wpis aiglx="true" w xorg-u
cały błąd polegał na małej literówce w 100 % działa opis se strony podanej wyżej. :)
a o jakiej literówce mówisz bo ja jak postępowałem zgodnie z instrukcjami na stronie to doszedłem póki co do takiego stanu co ty. Tak btw to to bardzo utrudnia jak się znajduje na X forach opis problemu a potem odpowiedź czyjąś tak tak już rozwiązałem
tallboot

ta literówka o której pisałem to było nieskopiowanie jesnej literki przy kopiowaniu konfiguracji beryla dla xorg-a
:)
Po zrobiieniu tego tak jak jest w instarukcji (literka po literce, spacja po spacji)wsystko zaczeło działać.
ODPOWIEDZ