witam
ostatnio wgralem sobie Debiana 3.1 starge ale chcialbym zmienic na Etch. I tu pojawił się problem. Bo ściągłem sobie na początku płytke typu netinstal nie wiem czemu ale się nie bootuję przy uruchomieniu kompa. Nagrałem obraz płyty który ściągłem ale nie wiem co jest. Więc ostatio ściągłem podaną przez Kake na tym forum wersje testową z środowiskiem graficznym. No i fajnie się bootuje przy starcie płytka no ale gdy przychodzi do skopiowania podstawowych plików to pisze że nie idzie odczytać płytki(dziwne bo płytka nowa nie porysowana i świeżo nagrana) a co więcej próbowałem ją skopiować jej zawartość na dysk i kopiuje wszystki pliki, czyli fizyczie jest ok, wiecie może co jest przyczyną tego zajscia? pozdrawiam - dzięki
a idze np. zrobić tak by ta wersje co teraz mam zainstalowaną starge moge przerobić na Etch'a, bo bardzo by mi zależało na wersji testowej z powodu tych pakietów...: :-/ :-/
aha to wystarczy tylko zmienić wpisy w sources.list? aha próbowałem w K3b wpisać sume kontrolną która byla na stronce"fee60313f04f24b204e080275300b189 debian-testing-i386-kde-CD-1.iso" no ale gdy ją wpisałem to wypisał mi komunikat że: "Suma kontrolna MD5 dla debian-testing-i386-kde-cd1.iso nie jest rowna podanej. To jak mam podac to drugie jak mi go nie akceptuje:??
bob101 pisze:aha to wystarczy tylko zmienić wpisy w sources.list?
Tak.
aha próbowałem w K3b wpisać sume kontrolną która byla na stronce"fee60313f04f24b204e080275300b189 debian-testing-i386-kde-CD-1.iso" no ale gdy ją wpisałem to wypisał mi komunikat że: "Suma kontrolna MD5 dla debian-testing-i386-kde-cd1.iso nie jest rowna podanej. To jak mam podac to drugie jak mi go nie akceptuje:??
To jest "dobra" suma, z dobrej strony znaczy się. Więc po prostu płytę ściągnąłeś z błędami, czyli obraz jest uszkodzony i pewnie tu na 95% leży problem.