X-y nie startują ponieważ nie masz paczki xserver-xorg-video-vesa, a właśnie na tym sterowniku ma zostać uruchomiony xserver, donistaluj ją. Inna sprawa, że skoro masz kartę Intela, to powinieneś używać innych sterowników. Na razie doinstaluj tamtą paczkę i sprawdź, czy pomoże.
W dalszej kolejności powinieneś przejść na sterownik Intela, zmieniając sekcję:
(EE) Failed to load module "intel" (module does not exist, 0)
(EE) No drivers available.
Fatal server error:
no screens found
waiting for X server to begin accepting connections giving up.
xinit: Connetion reset by peer (errno 104): unable to connect to X server
xinit: No such process (errno 3): Server error.
xauth: (argv):1: bad display name "debian:0" in "remove" command
Jak wspomniałem wcześniej, karty Intela sprawiają jakiś kłopot z buforem ramki (takiego problemu doświadczyłem ostatnio), właśnie na etapie ładowania gdm.
fnmirk pisze:Jak wspomniałem wcześniej, karty Intela sprawiają jakiś kłopot z buforem ramki (takiego problemu doświadczyłem ostatnio), właśnie na etapie ładowania gdm.
Co nie zmienia faktu, że wczoraj środowisko graficzne działało na tej wersji xorga i na tym jądrze. Teoretycznie jest wszystko co potrzeba, ale X-y nie wstają. Stąd moja propozycja przeinstalowania.
Ono działa i potrafi przy którymś uruchomieniu (w moim wypadku) nie zadziałać. Nawet nie można się przełączyć w tryb tekstowy. Jeszcze to testuję u siebie i nie wiem dlaczego obecnie działa. Co dziwne - jest to Lenny.