kdm - zmiana motywu

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

kabzior pisze:teraz kdm...
wczoraj zmieniałem motyw w kdm, wszystko odbyło się bez problemu. Z tym jednak zastrzeżeniem, że uruchamiałem centrum sterowania tak

Kod: Zaznacz cały

kdesu kcontrol
zresztą za radą w którymś w temacie na tym forum, bo przez normalnie uruchomione centrum nie można zalogować się na roota.

Cóż, lenny jest określony jako testing, więc nie ma gwarantowanej stabilności, co objawia się właśnie takimi rzeczami. Nie miniej jednak sa to rzeczy, które da się przeżyć, bez problemu. Jeśli myślę o tym samym błędzie w dhcp co Ty, to skutkuje on tylko dodatkowymi dwoma, albo trzema linijkami wypisanymi przy łączeniu się z siecią, problemów w uzywaniu żadnych.

xine + kaffeine, to rzeczywiście problem, ale i tak warto używać lepiej mplayera do filmów. Poprawiona paczka jest już w sidzie, więc jak tylko ją dotestują przez wymagany czas to bedzie i w lennym, więc to mozna uznać za rozwiązane.
kabzior
Beginner

Post autor: kabzior »

mlyczek pisze: wczoraj zmieniałem motyw w kdm, wszystko odbyło się bez problemu. Z tym jednak zastrzeżeniem, że uruchamiałem centrum sterowania tak

Kod: Zaznacz cały

kdesu kcontrol
zresztą za radą w którymś w temacie na tym forum, bo przez normalnie uruchomione centrum nie można zalogować się na roota.
Dokładnie, po wciśnięciu "tryb administratora" i podaniu hasła KControl się zamyka :/
Ja zmieniałem motywy poprzez sudo kcontrol z efektem jak opisany powyżej.

Tak, myślimy o tym samym błędzie dhcp, nie pytałem o niego na forum bo wyguglałem że nie znaczy kompletnie nic, tylko wyświetla dwie linijki... ale denerwuje :)
xine + kaffeine - tak właśnie rozwiązałem, kaffeine z Sida. I wolę go od MPlayera, jakoś interfejs mi się bardziej podoba, używam go od zawsze.
Jest jeszcze błąd z acpi który jak widzę chyba sam się rozwiązał po którejś aktualizacji.
I jeszcze kilka innych które opisywałem lub nie na forum.

I wiem że Lenny to Testing i wcale nie narzekam i nie mówię teraz że Debian jest be :) Po prostu jestem zaskoczony - 6 miesięcy bez kompletnie niczego, a teraz mniej więcej w przeciągu miesiąca 5 czy 6 bugów :)
ODPOWIEDZ