Zaraz to spróbuje tylko, że mam wersję stabilną czyli dam "etch" zamiast testing", reszta bez zmian!
[ Dodano: 2007-09-28, 15:31 ]
Przy pomocy 'nano' dodałam wpisy repozytoriów. Dałam następnie 'apt-get update' ale jest coś źle bo otrzymałam komunikat:
E: Typ 'deb-scr' jest nieznany w linii 13 listy źródeł etc/apt/sources.list Nie można odczytać listy źródeł.
W sources.list w linii 13 jest:
deb-scr
http://www.kadu.net/download/binary/debian/repo stable main
ljest to linia 13-ta wliczając puste linie a w pliku sources.list dodałam wszystkie wpisy dla wersji stabilnej zgodnie z poradnikiem Kaki sources.list
No i dalej nic się nie zmieniło ALT+F2 nie działa. ??
[ Dodano: 2007-10-04, 13:32 ]
Popełniłam literówkę przy wpisach repozytoriów - scr zamiast src teraz jest już dobrze , wpisalam potem to co napisał ms-trex i już widzę 2 paski w GNOMIE na górze i na dole! :-) Tylko coś jest nie tak z operą - był jakiś problem - nie znalazł jej chyba w repozytorium i ciągle mi się wyświetla w związku z tym komunikat.
[ Dodano: 2007-10-04, 13:37 ]
A tak wygląda zrzutek ekranu z komunikatem dotyczącym opery!
[ Dodano: 2007-10-04, 13:52 ]
Próbowałam jeszcze zainstalować operę przez "aptitude install opera.org" nie wiem skąd się bierze dokładną nazwę programu i czy w repozytorium jet to co widać w repo z Synaptica czy coś więcej? opera mi się nie zainstalowała a zrzutek ekranu z tej próby jest taki:
[ Dodano: 2007-10-04, 13:54 ]
to znaczy taki: