SID - gdm3 przesta

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Awatar użytkownika
mati75
Junior Member

Post autor: mati75 »

szelma pisze: co tu jest źle?
Pokaż:

Kod: Zaznacz cały

update-alternatives --display x-session-manager

powinno być coś w stylu tego:

x-session-manager - tryb auto
  link best version is /usr/bin/startxfce4
  dowiązanie obecnie wskazuje na /usr/bin/startxfce4
  link x-session-manager is /usr/bin/x-session-manager
  slave x-session-manager.1.gz is /usr/share/man/man1/x-session-manager.1.gz
/usr/bin/openbox-session - priorytet 40
 podrzędne x-session-manager.1.gz: /usr/share/man/man1/openbox-session.1.gz
/usr/bin/startxfce4 - priorytet 50
 podrzędne x-session-manager.1.gz: /usr/share/man/man1/startxfce4.1.gz
/usr/bin/xfce4-session - priorytet 40
 podrzędne x-session-manager.1.gz: /usr/share/man/man1/xfce4-session.1.gz

giaur pisze:A ja po raz kolejny powtarzam, żebyś przestał się mądrzyć i nie udawał mądrzejszego niż jesteś, bo tak się składa że dawno już trafiłem na ten bugreport i w moim przypadku to nic nie pomaga - dalej gdm3 od razu się wywala, bez tworzenia żadnych logów.

Moja rada: nie masz nic konstruktywnego do dodania, siedź cicho. A jeżeli zamierzasz wstawiać swoje głupawe teksty w każdej odpowiedzi, której udzielasz, to mam do ciebie apel - nie odpowiadaj w zadnym wątku, który ja założyłem. Idź sobie trollować gdzie indziej.
Komuś tu gula skoczyła. Udowadniam Ci po raz kolejny podstawowe błędy z którymi sobie poradzić nie potrafisz. Używanie sida wymaga myślenia, ale sądząc po postach na tym forum mam wrażenie, że tego brak. Proponuje Ci zmienić wersję systemu, bo niestabilna nie jest dla ciebie.

Swoją wiedzą zjadam Cię na śniadanie i nie trolluje tutaj.
giaur
Member

Post autor: giaur »

Nie zamierzam wchodzić w żadne dziwne dyskusje. Faktem jest, że obejście które podałeś nic w moim przypadku nie zmienia. Jeśli masz jakiś inny pomysł i chcesz się nim podzielic - napisz, jeśli nie to nie. Powtarzając ciągle tylko jedno zdanie że Sid wymaga myslenia zasadniczo nie pomagasz i nie wiem co chcesz osiągnąć. Gdybym sam wpadł na rozwiązanie to bym tego wątku nie zakładał

Możesz pod każdym pytaniem pisać taką formułkę, tylko nie rozumiem po co.
Awatar użytkownika
szelma
Beginner

Post autor: szelma »

update-alternatives --display x-session-manager
x-session-manager - tryb auto
  link best version is /usr/bin/startkde                                                                                                       
  dowiązanie obecnie wskazuje na /usr/bin/startkde                                                                                             
  link x-session-manager is /usr/bin/x-session-manager                                                                                         
/usr/bin/startkde - priorytet 40
Awatar użytkownika
mati75
Junior Member

Post autor: mati75 »

Ustaw

/usr/bin/startkde

jako start.
ODPOWIEDZ