su
cd Pobrane
cp background-1920x1080.jpg /usr/share/kde4/apps/kdm/themes/openSUSE/background-1920x1080.jpg
cp background.jpg usr/share/kde4/apps/ksplash/Themes/ksplashx-suse/1920x1080/background.jpg
Jedyne co CI zostanie zmienić to rozdzielczość i nazwę motywu na odpowiadające Tobie.
Mam mały problem. To co chciałem to zrobiłem, lecz nie potrafię zmienić tła splash screena. Mógłby ktoś spróbować na tym: http://kde-look.org/content/show.php/KS ... ent=119216 zmienić na inne tło i powiedzieć dokładnie jak to zrobić? Zmieniam WSZYSTKIE pliki background.png i dalej nic.. może jeszcze gdzieś trzeba coś zmienić?
U mnie po wykonaniu tych operacji wszystko działa, jeszcze 2 rzeczy przychodzą mi do głowy:
1) nowo instalowane motywy znajdują się w ~/.kde4/share/apps/ksplash/Themes i tam należy je modyfikować
2) usuń zawartość ~/.kde4/cache-openSUSE.site/ksplashx/
Kurde dalej nie działa.. A tylko podmieniłeś plik background.png i się zminiło tło? A teraz pojawił mi się drugi problem. Podczas startu systemu na pulpicie pojawiają mi się tak jakby dwa Conky. W sensie, że jeden przykrywa drugiego i troszkę jest to irytujące. Jest jakieś rozwiązanie?
Kurde.. Człowiek śpiący i robi głupie rzeczy - usunąłem wczoraj cały katalog cache w ~/.kde... Czy coś się przez to stanie? Będę jeszcze próbował z tym tłem.
nie wszystko co jest w domku czyli ~/ (inaczej w /home/ali772 ;> możesz usunąć (znajduje się tam po prostu cała konfiguracja Twojego środowiska iksowego i programów) jeżeli usuniesz to system odtworzy usunięte pliki w konfiguracji domyślnej..
chodzi Ci o splasha w grubie, jeżeli tak to trzeba mu machnąć updata po każdej zmianie (update-grub)..nie orientuję się w tych duperelach wyglądowych, bo to spowalnia mnie start systemu i przysłania istotne logi, czysty start z grubnem na zerze i logi sysv.. (jak masz jeden system to polecam extlinux)