[+] Nie mog

Masz problemy z siecią bądź internetem? Zapytaj tu
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Wyraźnie napisałeś ale nie przejrzałeś wszystkich informacji, które masz na swoim komputerze.

Zainstalowałeś i nic z tego nie wynika. W odesłaniu do podręcznika systemowego i działu dla początkujących nie ma ironii. Gdybyś tam zajrzał, już byś wiedział, że odpowiedź masz w pliku README pobranego oprogramowania.
Musisz doprowadzić system do stanu używalności. System musi być sprawny i zaktualizowany.
http://debian.linux.pl/threads/13294-Al ... #post84983

Jak odinstalować to co do tej pory zainstalowałeś (nie pakiety Debiana) sprawdź w pliku (plikach) README własnej wersji oprogramowania (poniższe pochodzi z najnowszej wersji archiwum):
Uninstall:

This nukes our changes to updates/ so you can go back to using your distribution's supported drivers.

sudo make uninstall
Jak nie używasz sudo, to takie polecenia wykonuj jako root.
Sheppard25

Post autor: Sheppard25 »

Ale jeżeli już usunąłem ten katalog z compat-wireless po kompilacji to mam go z powrotem pobrać i wtedy wykonać:

Kod: Zaznacz cały

sudo make uninstall
Systemu już bardziej nie zaktualizuję bo musiałbym mieć połączenie z internetem, które usiłuję bezskutecznie ustanowić. Nie znęcaj się nade mną powiedz co mam zrobić skoro wiesz, ja w tym pliku Readme nic nie widzę, jest jak wykonać instalację, opis modułów i plików na dodatek po angielsku. I nie nie mam zamiaru tłumaczyć wszystkich słów, których nie rozumiem bo chcę się wyrobić z tą konfiguracją przed wyjściem następnej wersji Debiana z już wgranym sterownikiem do mojej karty. Zainstalowałem wg instrukcji, załadowałem wg instrukcji i wg tej samej instrukcji powinno już działać.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Musisz to jakoś uporządkować. Z internetem się jakoś łączysz? Jeżeli posiadasz ruter to możesz (na chwilę) podpiąć się kablem do drugiej karty sieciowej, ułatwi to rozwiązanie wielu problemów.

Przedstaw:

lspci -n
dpkg -l | grep wpasupplicant
lsmod
Sheppard25

Post autor: Sheppard25 »

Sukces! Dla potomnych napiszę jak udało mi się to zainstalować.
  1. Nie instalujcie tego programu compat-wireless (w moim przypadku).
  2. Zainstalujcie tylko to co podał wcześniej wojciech_69 http://wiki.debian.org/ath9k_htc
  3. Restart
Wystarczyła magiczne polecenie:

make uninstall 
W katalogu compat-wireless i wszystko działa! Po prostu sterownik z compat-wireless miał pierwszeństwo przed tym z repozytorium.
ODPOWIEDZ