[+] Ucieczka od Ubuntu - Sidux?

Problemy dotyczące innych systemów operacyjnych
doman18

Post autor: doman18 »

Ja też po Ubuntu mam niesmak. Ale za to bardzo dobrze wspominam Minta - pochodną Ubuntu. System dużo bardziej dopracowany, mniej zwisów, bardzo dużo ułatwień dla początkujących (sterowniki instalowałem za pomocą Envy) fajna instalacja oprogramowania za pomocą MintInstall. Ogólnie bardzo fajny system. Zmieniłem tylko ze względu na to że moja maszynka nie nadaje się już do wersji 6 czy 7 a wersja 5 mimo, że posiada długoterminowe wsparcie w wielu przypadkach nie zapewnia najnowszych pakietów. Dlatego chciałem Debiana z netinstall. Ale ogólnie myślę, że powinieneś spróbować.
adrikux

Post autor: adrikux »

Ogólnie to do Ubuntu nic nie mam, chociaż muszę przyznać, że gdy zainstalowałem znajomemu Ubuntu 8.04 nie było żadnych problemów, system działał bardzo szybko. Po około dwóch latach używania czas ładowania wzrósł o 4 sekundy, a sam system uruchamiał się z partycją swap zapełnioną w 13%.
W Debianie takie coś nie ma miejsca, a samo GNOME działa szybciej. Wczoraj zainstalowałem mu Xubuntu 9.10 i jak na razie działa idealnie.
ODPOWIEDZ