Wygl

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
giaur
Member

Post autor: giaur »

Kompilowałem ze źródeł, binarna jest tylko dla 32 bitów a ja mam 64. Ubuntowa u mnie nie działa.
pavbaranov
Senior Member

Post autor: pavbaranov »

iria napisał/a:
Zapomniałem, że masz Kubuntu... ale paczka z Debiana powinna działać.
W Kubu mam tę samą paczkę. Działa powodując leaking Firefoksa. Być może to właśnie złożenie tej skórki i tej paczki powoduje takie konsekwencje, bo jej właśnie używam. Sprawdzę.

EDIT:
Może się komuś na coś przyda: http://jakilinux.org/gnome/gconf-gnome-na-sterydach/ Dotyczy GConf, aplikacji podobnej do regedita z Windows, w której ponoć można poustawiać aplikacje Gnome także w KDE.

EDIT 2:
W Kubu pojawiła się nowa wersja FF (3.0.9) wraz z towarzyszącym jej xulrunnerem. Obecnie paczka gtk-qt-engine nie powoduje już blokowania FF w pamięci nawet ze skórką KDE4+Firefox3. Może w Debianie też coś się pozmieniało.

EDIT 3:
CDN ;) Może się komuś przyda. Jeśli ktoś używa motywu Oxygen, to dość dobre efekty uzyskać można stosując motyw Oxygen-Molecule ze strony http://www.schristiancollins.com/linuxthemes.php
Chyba po raz pierwszy jestem zadowolony z efektu. Paczka jest duża (blisko 100MB) i zawiera łopatologiczny opis instalacji. Przetestowane na Kubuntu 9.04 (przeze mnie, a przez autora chyba na 8.10). W przypadku Debiana, niewielkie - i jak mi się wydaje również opisane - zmiany i powinno działać.
szydl0

Post autor: szydl0 »

Witam, mam pewien problem z gtk-kde4. Wtyczkę ściągnąłem z kde-apps, kompilowałem ze źródeł, bo mam Debiana 64bit - Squeeze. Wszystko pięknie się instaluje, działa. Jednak po każdym ponownym zalogowaniu wygląd aplikacji gtk wraca do standardowego. Jakby program w ogóle nie siedział w autostarcie. Dopiero po interwencji w ,,apearance>gtk style'' ustawia się właściwy motyw. Próbowałem używać zarówno 0.8, jak i 0.9b, ten sam problem. Ponadto w 0.9b powinien działać demon zmieniający style w locie, nie działa. Przy kompilacji wyskakuje ostrzeżenie:

Kod: Zaznacz cały

warning: unused parameter 'parent' 
Kde 4.22 z debian-desktop
ODPOWIEDZ