[+] Instalator Debiana nie widzi partycji - gparted też nie

Pomoc dotycząca instalacji systemu
sxill

Post autor: sxill »

Dzieki kolego ale juz sobie poradzilem w sposob, ktory opisalem w poprzednim poscie.
Temat mozna zamknac.
Dzieki za pomoc i pozdrawiam!
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

Akkon pisze:Chcesz powiedzieć, że instalator testinga nie rozpoznaje prawidło partycji?
Faktycznie, nie chodziło o rozpoznawanie partycji a dysku w ogóle. Cytując za Martin Michlmayr:
Martin Michlmayr pisze:It's currently broken. You have to try again in a day or two.
a po dwóch dniach:
Martin Michlmayr pisze:This problem has been fixed now.
Dyskusja miała miejsce około miesiąc temu (link), czyli pewnie już wszystko jest w porządku.

sxill, skoro rozwiązałeś problem, to pokazałbyś jeszcze jak to teraz wygląda.
Akkon
Junior Member

Post autor: Akkon »

ArnVaker pisze:Faktycznie [...]
Coś te instalatory testinga szwankują. Pamiętam, że jak swojego pierwszego (i cały czas obecnego :mrgreen: ) Debiana instalowałem, to też ostatecznie musiałem skorzystać z Etcha i dopiero podnosić system. Wypadałoby jednak nad tym popracować (mam na myśli deweloperów), bo takie problemy przy instalacji mogą tylko niepotrzebnie zrażać potencjalnych użytkowników.
ArnVaker pisze:sxill, skoro rozwiązałeś problem, to pokazałbyś jeszcze jak to teraz wygląda.
Normalnie czytasz w moich myślach ;-) . Sam jestem ciekaw co mu z tego wyszło, bo mam takie wrażenie, że cześć błędów pozostała i kiedyś znowu da o sobie znać.
ODPOWIEDZ