Dzieki kolego ale juz sobie poradzilem w sposob, ktory opisalem w poprzednim poscie.
Temat mozna zamknac.
Dzieki za pomoc i pozdrawiam!
[+] Instalator Debiana nie widzi partycji - gparted też nie
Faktycznie, nie chodziło o rozpoznawanie partycji a dysku w ogóle. Cytując za Martin Michlmayr:Akkon pisze:Chcesz powiedzieć, że instalator testinga nie rozpoznaje prawidło partycji?
a po dwóch dniach:Martin Michlmayr pisze:It's currently broken. You have to try again in a day or two.
Dyskusja miała miejsce około miesiąc temu (link), czyli pewnie już wszystko jest w porządku.Martin Michlmayr pisze:This problem has been fixed now.
sxill, skoro rozwiązałeś problem, to pokazałbyś jeszcze jak to teraz wygląda.
Coś te instalatory testinga szwankują. Pamiętam, że jak swojego pierwszego (i cały czas obecnego :mrgreen: ) Debiana instalowałem, to też ostatecznie musiałem skorzystać z Etcha i dopiero podnosić system. Wypadałoby jednak nad tym popracować (mam na myśli deweloperów), bo takie problemy przy instalacji mogą tylko niepotrzebnie zrażać potencjalnych użytkowników.ArnVaker pisze:Faktycznie [...]
Normalnie czytasz w moich myślach ;-) . Sam jestem ciekaw co mu z tego wyszło, bo mam takie wrażenie, że cześć błędów pozostała i kiedyś znowu da o sobie znać.ArnVaker pisze:sxill, skoro rozwiązałeś problem, to pokazałbyś jeszcze jak to teraz wygląda.