[+] Monitor LCD - niby problem?!

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

velmafia pisze:co do odświeżania, to może po prostu stery nvidii powodują wyświetlanie złej wartości odświeżania w opcjach, a odświeżanie jest takie jak powinno? ale tak mi się tylko wydaje...
W xorg.conf mam wpisane poprawne wartości odświeżania. Gdy chcę je zmienić w KDE to mam do wyboru tylko 50 i 51 (a powinno być 60 i 75). A w panelu nVidii jest na "Auto". Jednak gdy to "Auto" zmienię na 75, to w KDE mam do wyboru tylko 90. Za każdym razem wtedy po starcie KDE muszę odpalać ten panel, bo jak go nie odpalę to znowu będzie 50.

Dziwna sprawa.... Ma ktoś pomysł?
mariusz13

Post autor: mariusz13 »

Witam w "mokry poniedzialek" :)
z rozdzielczoscia to sobie juz dam chyba spokoj, wszystko ladnie sie wyswietla tylko ten panel logowania KDM'owski jest jakis dziwaczny, ale to tylko "kosmetyka" choc wolal bym by byl bardziej wyrazny i poprawnie wyswietlajacy sie.

Co do superkaramby, mam w katalogu usera ./superkaramba sa tam pliki ale nie ma tam (w zadnym pliku) nic dot. ustawien interfejsju sieciowego.
Ma ktos jakis pomysl gdzie zdefiniowac by to dzialalo na eth1 a nie na eth0 ?
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

mariusz13 pisze:Ma ktos jakis pomysl gdzie zdefiniowac by to dzialalo na eth1 a nie na eth0 ?
AFAIK to ustawiasz to w ustawieniach danego motywu. ściągasz jakiś motyw i w jego plikach szperasz.
mariusz13

Kaka' pisze:AFAIK to ustawiasz to w ustawieniach danego motywu. ściągasz jakiś motyw i w jego plikach szperasz.
motyw - GlassMonitor 0.3.2 - nie ma nic gdzie by mozna ustawic cos!
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

mariusz13, pokaż zawartość katalogu ./superkaramba i jego podkatalogów a pokażę Ci który plik masz edytować.

aloha
mariusz13

velmafia pisze:mariusz13, pokaż zawartość katalogu ./superkaramba i jego podkatalogów a pokażę Ci który plik masz edytować.
aloha
Tam sa tylko dwa pliki i puste!

katalog:
.superkaramba

pliki:
.lock
52038-GlassMonitor-0.3.2.rc
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

mariusz13, poszukaj gdzie superkaramba trzyma motywy (np. za pomocą find albo konqueror'a), jak znajdziesz gdzie są te motywy to wtedy musisz edytować plik konfiguracyjny tego motywu.

PS.
niektóre motywy mają taką opcję że jak klikniesz na niego prawym, to możesz przejść do edycji pliku konfiguracyjnego.

aloha
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

¦ciągnołem sobie ten motyw i nie ma tego jak zmienić. Ani w plikach, ani po kliknięci PPM na motywie. Możesz zmienić tylko tło.

A nie myślałeś o conky? (http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=913) ¦wietnie działa, nie zajmuje tyle zasobów co superkaramba, a możesz sobie ustawić co tylko chesz.
mariusz13

mlyczek pisze:¦ciągnołem sobie ten motyw i nie ma tego jak zmienić. Ani w plikach, ani po kliknięci PPM na motywie. Możesz zmienić tylko tło.

A nie myślałeś o conky? (http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=913) ¦wietnie działa, nie zajmuje tyle zasobów co superkaramba, a możesz sobie ustawić co tylko chesz.
Wywalilem ta karambe :)
Narazie mam gkreelm z przezroczystym tlem.
Pozniej wieczorkiem pokombinuje z conky :)
Tylko czytalem ze sa tam jakies problemy dot ikon na pulpicie :( a ja lubie miec na pulpicie ikony, przezroczyty pasek zadan :)
_Toshi_

Post autor: _Toshi_ »

Em o ile pamietam to zmiana rozdzielczosci w ekranie logowania nastepowala po zmianie rozdzielczosci w kde na koncie root'a wiec jak chcialem zmienic rozdzielczosc to pierw musialem usawic mozliwosc logowaia do servera graficznego dla root'a (domyslnie zawsze wylaczone Oo') nastepnie tam ustawialem rozdzielczocs jaka mnie interesowala ustawialem zapamietaj ustawienia podczas konczenia sesji czy jakos tak i po restarcie systemu bylo oki.
Oo'

Pozdro
ODPOWIEDZ