Z ciekawości pobrałem tą wersję. Ale jak to ustrojstwo zainstalować na dysku twardym. Wszystko się ładnie uruchamia przechodzę na konsole wydaję komendę
Jest to jeszcze wersja rozwojowa. Do pobrania są dwie wersje i w jednej jest już przewidziany instalator inne takie bajery. Nie ma programu do tworzenia partycji. Można samemu spróbować wykonać własną wersję dodając odpowiednie skrypty z poprzednich wersji z serii 5x.
W koncu ja rowniez pobralem nowego Knoppixa. Musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem. Wszystko pieknie smiga: copiz, kodeki, java mozna powiedziec: all out of the box i smialo Knoppixa polecac zamiast np. takiego Minta. Z minusow: brak GParted.
Też jeszcze jej nie można zainstalować na dysku (jak wspomniałem wcześniej
Przyznam, że nie próbowałem. Uznałem, że jeśli jest i się uruchamia, to chyba działa ]Jest Compiz na LiveCD? No no.. jedyna wada to w takim razie lxde[/quote]
Jest i działa (przynajmniej u mnie, na jednej tych "znienawidzonych" kart ATI) wyśmienicie. Czemu uważasz, że LXDE to wada? Moim zdaniem dystrybucje live-cd, które mają inne funkcje niż czysto demonstracyjne powinny opierać się właśnie na lekkich środowiskach.
Przyznam, że nie próbowałem. Uznałem, że jeśli jest i się uruchamia, to chyba działa ]
A ja próbowałem i poszło gładko, bez najmniejszych problemów.
Był to obraz KNOPPIX_V6.0.1CD-2009-02-08-EN.
ArnVaker, to widocznie nieoficjalnie poprawili obraz. Ja próbowałem na obydwu wersjach pobieranych zaraz kiedy pojawiły się na serwerze. U mnie nie ma skryptu mającego wykonać instalację na dysku. Dopiero jak skopiuję do pamięci ten z poprzednich wersji to coś próbuje zrobić. Po paru nieudanych próbach instalacji na dysku odpuściłem to sobie. Spróbuję jeszcze raz pobrać. Sumy kontrolne obrazów mam poprawne.