rtorrent instalacja na serwerze

Pomoc dotycząca instalacji systemu
bambolo

rtorrent instalacja na serwerze

Post autor: bambolo »

Witam. Przegladając różne wątki forum próbowałem zainstalować na Debianie rtorrent. Nie jestem orłem w tej dziedzinie i nie wiem czy mi się wszystko udało. Fakt, że nie wiem co dalej? Jak zainstalować ten cały wtorrent czy jak to się nazywa, tak żeby mieć grafikę jak utorrent? Czy jest ktoś z dobrym sercem i mi to opisze? Na razie wchodząc przez puty, jak wpiszę

Kod: Zaznacz cały

rtorrent
mam coś takiego:

obrazek

i mam rozumieć, że rtorrent jest na serwerze tak?

Pozdrawiam i liczę na pomoc.
kalota

Post autor: kalota »

Potrzebujesz serwera apache (najlepiej przekierowanego na inny port) oraz to sie chyba nazywalo "webui". Pogooglaj jest sporo tutoriali do tego.
bambolo

Tam jest apache, mysql itd. bo siedzi tam jedno www.
tomii
Junior Member

Post autor: tomii »

Jak chcesz mieć interjes przez www to potrzebujesz wtorrent (link), możesz też korzystać przez ssh, zależy do czego potrzebujesz? A może łatwiejszy będzie torrentflux?
Awatar użytkownika
cyryllo
Beginner

Post autor: cyryllo »

do rtorrenta nie potrzeba apacha chyba że chcesz skorzystać z wtorrent to wtedy tak.
Tu masz dobry opis http://jakilinux.org/aplikacje/p2p/rtor ... w-konsoli/
Po samej instalacji wystarczy skonfigurować plik konfiguracyjny i ten opis Ci pomoże.
bambolo

Póbowałem TorrentFluxa i niby wszystko sie zainstalowało jak dodałem torrenta to tylko czarna kropka przy nim i nie pobierał nie wiem co jest nie tak :(
Awatar użytkownika
cyryllo
Beginner

Post autor: cyryllo »

Masz w domu router? jeśli tak to musisz przekierować porty dla torrentów. Spróbuj z rtorrent i tym opisem co podawałem.
bambolo

Ja nie wiem czy dość dokładnie się wyraziłem, chcę zainstalować ten program na zewnętrznym serwerze vps a nie na lokalnym komputerze. Chyba że pomyliłem działy za co przepraszam.
ODPOWIEDZ