[+] zainstalowa

Pomoc dotycząca instalacji systemu
azazel1911

Post autor: azazel1911 »

Ale pomyśl: skoro działa kursor myszy, masz jakieś menu pod prawym klawiszem myszy, jest szare tło. Oznacza to, że jednak coś się zainstalowało a ten Debian taki zły nie jest. W Linuksie są dostępne różne środowiska graficzne, nie tylko Gnome czy KDE. Zainstalowałeś jakieś lekkie środowisko graficzne - może Openboksa?

1. Doskonale wiem że są inne środowiska graficzne oprócz Gnome i KDE, nawet jednego takiego używam.
2. Czy ja gdzieś piszę że Debian jest zły? Używam Debiana na jednym z komputerów i jestem zadowolony, po prostu instalacja jest wkurzająca.
3. Tylko może mi jeszcze powiedzcie jakim cudem zainstalowało się nie KDE skoro ściągnąłem .iso Lennego z KDE?
4. Problem rozwiązałem. Usunąłem ten system z dysku i zainstalowałem jeszcze raz, tym razem bez środowiska graficznego, które zainstalowałem sam dzięki poradom i opisom z tego wspaniałego forum, bez którego bym sobie nie poradził.
simsung

Post autor: simsung »

A ja tylko powiem, ze problem faktycznie wystepuje.
Po zalogowaniu sie w menedzerze, nie pojawia sie pulpit, tylko wszystko sie "zawiesza" widac jedynie kursor i przynajmniej u mnie po jakims czasie pojawiala sie graficzna konsola.
Probowalem reinstalacji x'ow, reinstalacji kde (z czym mialem duze problemy), reinstalacji nawet samego menedzera logowania.
Pozniej przyszedl czas na sterowniki - dalej nic.

Stalo sie to po dodaniu repo testing i zrobieniu update>upgrade>dist-upgrade.
wszystko podczas instalacji przebiegalo prawidlowo.
Awatar użytkownika
iria
Junior Member

Post autor: iria »

simsung pisze:Stalo sie to po dodaniu repo testing i zrobieniu update>upgrade>dist-upgrade.
wszystko podczas instalacji przebiegalo prawidlowo.
Jesteś świadom, że prawdopodobnie przeszedłeś z KDE3 na KDE4, i stąd ten problem?
ODPOWIEDZ