[+] Brak obramowania okien - gnome
[+] Brak obramowania okien - gnome
Witam. Po zabawie z menadżerami okien Blackbox i Openbox znikło mi obramowanie okien, zauważyłem że nie mogę też przełączyć się na inny pulpit. Czy da się to jakoś naprawić? Za odpowiedz z góry dziękuję.
Chodzi o to, że w gnome nie ma obramowań okien? Jakiego dekoratora okien używasz/używałeś kiedy jeszcze były? Po
również nie ma obramowań? Ustawienia można przywrócić do tych domyślnych poprzez usunięcie plików konfiguracyjnych z katalogu domowego użytkownika. Przy kolejnym uruchomieniu zostaną wtedy odtworzone standardowe.
Kod: Zaznacz cały
metacity --replace
również nie ma obramowań? Ustawienia można przywrócić do tych domyślnych poprzez usunięcie plików konfiguracyjnych z katalogu domowego użytkownika. Przy kolejnym uruchomieniu zostaną wtedy odtworzone standardowe.
Tak w Gnome nie mam obramowania okien, jednak nie korzystałem z żadnych compiz fusion, tylko zainstalowałem Blackboksa, Openboksa i uruchomiłem Gnome/Openbox, do tego bawiłem się paroma skrótami.ArnVaker pisze:Chodzi o to, że w gnome nie ma obramowań okien? Jakiego dekoratora okien używasz/używałeś kiedy jeszcze były? Po
W konsoli wpisywałem:
apt-get install openbox obconf
openbox --replace &
metacity --replace
A które dokładnie pliki konfiguracyjne? Całe .gnome?ArnVaker pisze:Ustawienia można przywrócić do tych domyślnych poprzez usunięcie plików konfiguracyjnych z katalogu domowego użytkownika. Przy kolejnym uruchomieniu zostaną wtedy odtworzone standardowe.
[Dodano: 2009-08-14, 11:00]
ArnVaker dziękuje Ci, pomogło usunięcie plików konfiguracyjnych z katalogu domowego. Pozdrawiam :-)