Flash 9 jest dźwi

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
frupniew

Flash 9 jest dźwięk, Flash 10 nie ma - iceweasel

Post autor: frupniew »

Gdy zainstaluję 10 wersję nie mam dźwięku, a jak zainstaluję pakiet flashplayer-mozilla (9) dźwięk jest, ale tylko w iceweaselu. Ma ktoś jakiś pomysł jak zainstalować najnowszą wersję flasha i żeby działał dźwięk?
greg23

Post autor: greg23 »

Ja wtyczkę Flash mam zainstalowaną z tego repozytorium:

Kod: Zaznacz cały

deb [url]http://repo.dug.net.pl/dfr/[/url] stable main contrib
Na co dzień używam Opery i jest wszystko w porządku. Z innymi przeglądarkami też nie było problemów.
lukaz1987

Post autor: lukaz1987 »

A ja wtyczę Flash zainstalowałem wg tego poradnika.http://www.debianadmin.com/install-flas ... buntu.html
sigo
Junior Member

Post autor: sigo »

Czy Wy sobie żarty robicie? N-ty raz tłumaczę użytkownikom, że Debian posiada ogromny zbiór prekompilowanych pakietów i kombinowanie podanymi sposobami jest głupotą.

Paczka, którą wystarczy zainstalować, by wszystko działało: flashplugin-nonfree.
Awatar użytkownika
kodzik
Beginner

Post autor: kodzik »

Flashplugin-nonfree znajduje się w sidzie (jeśli przez apt-get/aptitude chcesz instalować)

Repozytorium, które podał kolega pare postów wyżej zawiera tę paczkę dla stable/testing
ArnVaker

Post autor: ArnVaker »

kodzik pisze:Flashplugin-nonfree znajduje się w sidzie
Owszem, ale znajduje się również w repozytoriach Squeeze i backportach Lennego. Tak też wynika z linka podanego przez sigo.
frupniew

Zainstalowałem jeszcze raz, tak jak mówiliście flashplugin-nonfree i tradycyjnie, tak jak wcześniej napisałem, nie ma dźwięku.
enz

Post autor: enz »

Spróbuj zainstalować pakiet

Kod: Zaznacz cały

flashplayer-mozilla
Awatar użytkownika
kodzik
Beginner

Post autor: kodzik »

Wcześniej nie było tej paczki w testing.. musiało się to zmienić. Zwracam honor.
frupniew

Jak napisałem w pierwszym poście z flashplayer-mozilla dźwięk działa, ale jest to flash w wersji 9, a ja chciałbym mieć 10 bo jest lepsza jakość obrazu.
ODPOWIEDZ