Męczę się już z tym 2 dni i nie wiem co jest grane. Nigdy na innych dystrybucjach nie miałem z tym problemu. Nie wiem może nowa wersja jajka jest temu winna ale najpierw próbowałem ustawiać opcje konfiguracyjne kernela samemu jak robię to zawsze, potem wykorzystałem .config działającego kernela Debiana z katalogu /boot (2.4.26.2) i ciągle przy próbie uruchomienia systemu z kernelem 2.6.30.4 wyskakuje ten sam błąd
Całkiem już zapomniałem o trefnym kernel-package z Sida i Squeeze. Sam się kiedyś namęczyłem, jak postanowiłem przetestować reiser4. Nijak system nie chciał wstać, mimo wkompilowania systemów plików na stałe. Pomogło dopiero użycie kernel-package z Lennego.
Właśnie .config już próbowałem brać z dystrybucyjnego Debiana i wkompilować opcje na stałe także. Pisałem o tym.
Może to jest to o czym pisze ArnVaker, że wina leży po stronie kernel-package?
Obecnie właśnie na Squeeze siedzę więc to by się zgadzało jeśli jest dalej trefny.
Wiem właśnie że z jakiegoś powodu nie ładują się sterowniki do sata bądź obsługi systemu plików i wiem, że powodem nie są źle zaznaczone sterowniki. Nic popróbuję jeszcze może coś z tym kernel-package. Może z Siduksa zainstaluję i zobaczymy co będzie.