Piszę do Was już spod mojego Debian Etch. Tym razem nie było żadnych problemów poinstalacyjnych.
Zainstalowałem sobie XFCE 4.3.99.2 i po jego uruchomieniu parę rzeczy mnie zaskoczyło.
- Czy może mi ktoś wyjaśnić czemu stary poczciwy Firefox nazywa się, zupełnie bez powodu, Iceweasel?
- Czemu XFCE wygląda aż tak ascetycznie? Szczerze mówiąc jest to mój pierwszy kontakt z ręcznie instalowanym XFCE i zastanawiam się czy ono zawsze wygląda aż tak źle.
- Czemu Debian chodzi tak szybko? :-) Jak już pisałem, używałem wielu systemów GNU/Linux i chyba żaden z nich nie działał tak sprawnie. Jestem pozytywnie zaskoczony.
Par
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=472- Czy może mi ktoś wyjaśnić czemu stary poczciwy Firefox nazywa się, zupełnie bez powodu, Iceweasel?
Zależy co masz na myśli - pokaż jakiegoś screena.Kas pisze:- Czemu XFCE wygląda aż tak ascetycznie? Szczerze mówiąc jest to mój pierwszy kontakt z ręcznie instalowanym XFCE i zastanawiam się czy ono zawsze wygląda aż tak źle.
hehe, a ja słyszałem opinie, że debian do demonów szybkości nie należyKas pisze:- Czemu Debian chodzi tak szybko?