Par

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
Kas
Beginner

Parę pytań o mojego nowego Debiana Etch

Post autor: Kas »

Piszę do Was już spod mojego Debian Etch. Tym razem nie było żadnych problemów poinstalacyjnych.
Zainstalowałem sobie XFCE 4.3.99.2 i po jego uruchomieniu parę rzeczy mnie zaskoczyło.

- Czy może mi ktoś wyjaśnić czemu stary poczciwy Firefox nazywa się, zupełnie bez powodu, Iceweasel?
- Czemu XFCE wygląda aż tak ascetycznie? Szczerze mówiąc jest to mój pierwszy kontakt z ręcznie instalowanym XFCE i zastanawiam się czy ono zawsze wygląda aż tak źle.
- Czemu Debian chodzi tak szybko? :-) Jak już pisałem, używałem wielu systemów GNU/Linux i chyba żaden z nich nie działał tak sprawnie. Jestem pozytywnie zaskoczony.
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

- Czy może mi ktoś wyjaśnić czemu stary poczciwy Firefox nazywa się, zupełnie bez powodu, Iceweasel?
http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=472
Kas pisze:- Czemu XFCE wygląda aż tak ascetycznie? Szczerze mówiąc jest to mój pierwszy kontakt z ręcznie instalowanym XFCE i zastanawiam się czy ono zawsze wygląda aż tak źle.
Zależy co masz na myśli - pokaż jakiegoś screena.
Kas pisze:- Czemu Debian chodzi tak szybko?
hehe, a ja słyszałem opinie, że debian do demonów szybkości nie należy ;) Ale to pewnie za sprawą Xfce, bo to środowisko bardzo mało zasobów zużywa: jest jak taka mała myszka ;)
ponton
Beginner

Post autor: ponton »

Jeśli o Etch-a chodzi, to zrób aktualizację, bo w wydanym Etchu stable jest już pełne XFCE 4.4.
ODPOWIEDZ