Problem z instalacj
-
W Sarge'u niema xorg tylko xfree86
którego jednak nikt tutaj Ci nie poleci.
"Z-update'uj" go do Etch'a i instaluj xorg.
którego jednak nikt tutaj Ci nie poleci.
"Z-update'uj" go do Etch'a i instaluj xorg.
-
Ale co jest takie brzydkie?ekiertomierz pisze:Zorientowałem się grafika brzydka jak nie powiem co. Nie podoba mi się. Wygląda to nieestetycznie.
ekiertomierz pisze:Czy w debianie etch wygląda to ładniej
Zależy co? W Etch'u na pewno dostaniesz nowszą wersję środowiska graficznego. Jeżeli myślisz o xorg zamiast xfree86 to ani jeden ani drugi "nie odpowiada" za wygląd środowiska graficznego.
Zainstaluj sobie lepsze sterowniki grafiki, te z sarge są dość słabe, zwłaszcza dla nVidii. Pod sarge można to zrobić skutecznie, choć trzeba mieć troszkę wiedzy. Gdzieś to tu opisywałem...ekiertomierz pisze:Zorientowałem się grafika brzydka jak nie powiem co. Nie podoba mi się. Wygląda to nieestetycznie. Czy w debianie etch wygląda to ładniej :?:
Na etch ładniej, ale też jest ale: sterowniki debianowe są lepsze, tyle że nie obsługują pełnej funkcjonalności nowych kart (mówię o nVidii), a to co obsługują, pozostawia trochę do życzenia, a sterownika producenta nie udało mi się pomyślnie zainstalować...
Pozdrawiam
-
ekiertomierz, zrób tak jak napisał el_carles, lub ewentualnie ściągnij pierwsze 2 płyty, ale i tak wykorzystasz tylko pierwszą 
nie ma sensu zasysać aż tylu płyt, bo do zainstalowania systemu (i to wcale nie ubogiego) wystarczy pierwsza płyta, a potem konfigurujesz neta, i resztę instalujesz już z neta.
aloha

nie ma sensu zasysać aż tylu płyt, bo do zainstalowania systemu (i to wcale nie ubogiego) wystarczy pierwsza płyta, a potem konfigurujesz neta, i resztę instalujesz już z neta.
aloha
-