Dokonałem wczoraj aktualizacji jądra do wersji 2.6.30. Wszystko działa super, niestety poza jednym szczegółem. Conky nie zlicza tego ile ściągam/wysyłam. W pliku konfiguracyjnym nie mieszałem, jest on taki sam od wersji jądra bodajże 2.6.28. Jeśli ktoś mógłby pomóc byłbym wdzięczny :-)
Poniżej załączam zrzut ekranu o co mi dokładnie chodzi oraz zawartości pliku konfiguracyjnego:
PS. Dodam, iż połączenie internetowe mam na eth1. Być może na tym nowym jądrze coś się zmieniło, jednakże "ifconfig" pokazuje właśnie ów nieszczęsne eth1.
Witam.
Wpisz w terminalu jako root ifconfig. Będziesz widzial jaki interface masz dostępne, czy eth0, eth1 a moze eth2 lub zobacz w jakimś menadżerze sieci np wicd przez co jesteś podłączony. Możliwe, ze po aktualizacji zmieniła się nazwa interface.Zamienisz w .conkyrc na ten, który jest u Ciebie aktywny i powinno działać. Oczywiście po wszystkim restart conky.
U mnie miałem podobnie jak zacząłem pracować na wifi a nie na kablu. W conkyrc musialem zamienić wszystkie eth0 na wlan0.
Pozdrawiam
Sheryph pisze:Witam.
Wpisz w terminalu jako root ifconfig. Będziesz widzial jaki interface masz dostępne, czy eth0, eth1 a moze eth2 lub zobacz w jakimś menadżerze sieci np wicd przez co jesteś podłączony. Możliwe, ze po aktualizacji zmieniła się nazwa interface.Zamienisz w .conkyrc na ten, który jest u Ciebie aktywny i powinno działać. Oczywiście po wszystkim restart conky.
U mnie miałem podobnie jak zacząłem pracować na wifi a nie na kablu. W conkyrc musialem zamienić wszystkie eth0 na wlan0.
Pozdrawiam
Dzięki za radę ale ifconfig to sprawdziłem na samym początku, pisałem o tym. Interfejs jaki był taki jest, tj. eth1: