Mam taką mała prośbę. Może forumowicze maja w swoich zbiorach linków tutorial "krok_za_krokiem" budowe małej strony w oparciu o jakiś popularny cms. (warunek jasno wyjaśnione co/gdzie pogrzebać w PA)
Strona to nic wielkiego, własne menu z paroma kategoriami tekstów, jakies aktualności i wszystko.
Jestem dosłownie wykończony przeszukiwaniem netu. Niby wszystko jest, a w rzeczywistości to są krótkie ochy i achy nad danym cmsem, opis instalacji, a dalej sam człowiek zostaje z problemem co i gdzie i jak. Dema w zdecydowanej wiekszości stoją niekatywne przez kombinacje internetowych wandali.
Preferencje co do cmsa, spolszczony, przyzwoite skórki i ich wybór (strona ma cieszyć przy okazji oko właściciela i odwiedzających), w miare bezpieczny (strona będzie stosunkowo prosta wiec ilość potrzebnych pluginów lub modułów będzie znikoma).
Ps. Strona w stanie surowym chwilowo stoi na e107, więc jeśli ktoś miał z nim styczność i podzieliłby się wiedzą. Byłbym wdzięczny, przynajmniej nie musiałbym stawiać od nowa.
Budowa strony w oparciu o cms
To są moje strony:
Wybór należy do Ciebie ale ja preferuje gotowe silniki prościej jest coś przerobić pod swoje upodobania jak tworzyć od podstaw.
- lodz.aprs2.net stoi na silniku PHP-Fusion v7.01.01
link do forum php-fusion.pl
Co do PA wszystko można zrobić, oczywiście dużo skórek i wtyczek.
Na forum można dostać odpowiedzi prawie na każdy problem. - dymdajce.ma.cx stoi na silniku Mikrus 1.0
link do strony mikrus.indium.pl/ prostszego cms'a nie widziałem.
Wybór należy do Ciebie ale ja preferuje gotowe silniki prościej jest coś przerobić pod swoje upodobania jak tworzyć od podstaw.