Cześć, na początku chciałbym powiedzieć iż jestem w tym nowicjuszem i nie wiem co do czego. Wydaje mi się, że zainstalowałem to co wygooglowałem, jednakże problem nadal istnieje więc postanowiłem napisać tutaj.
Posiadam laptopa - Acer Aspire 5735Z, posiada on wbudowane WIFI, ja wczoraj zainstalowałem Debian 5.0 Lenny z KDE 3.5, no i od początku problem. Mianowicie tego WIFI tak jakby w ogóle nie było, otwieram Kwifimanagera i informuje że nie odnaleziono sieci.
Na Windowsie było dobrze, ale sami wiecie, Windows < Linux.
Czekam na wszelkie wskazówki/rady/wnioski!
Pozdrawiam.
Wifi nie jest wykrywane - Acer Aspire 5735Z
-
Najpierw podaj model karty. Jeśli nie wiesz, to podaj wynik polecenia:
PS
Kod: Zaznacz cały
lspci | grep WLAN
Daruj sobie takie "mądrości", bo nikomu się nie podliżesz.deluks1980 pisze:...ale sami wiecie, Windows < Linux
-
- Senior Member
Powinno być: czekam na stanowisko wróżki.deluks1980 pisze:Czekam na wszelkie wskazówki/rady/wnioski!
Po pierwsze, zacząć wypada od: http://debian.linux.pl/viewtopic.php?t=6073 wraz ze wskazanymi tam odnośnikami.
Inaczej zakładasz wątek pozbawiony jakiejkolwiek treści.
Skąd mamy wiedzieć np.:
- tzn. co zainstalowałeś?deluks1980 pisze:zainstalowałem to co wygooglowałem
- "tego" tzn.? Czy myślisz, że wszyscy posiadają Twojego Aspire i wiedzą, co tam jest? Jaka to karta?deluks1980 pisze:WIFI tak jakby w ogóle nie było,
Pewnie będą, ale daj nam możliwość. Zacznij od podania niezbędnych informacji dotyczących twojego sprzętu, zainstalowanych programów, które "wygooglowałeś" itd. Generalnie zaś sprawdź, czy opisu instalacji Twojej karty nie ma już na forum. O, tym jaka to karta dowiesz się z wyniku polecenia lspci.deluks1980 pisze:Czekam na wszelkie wskazówki/rady/wnioski!
-
-
- Senior Member