Problem z instalacj
-
-
Re: Problem z instalacją systemu Debian 3.1r5
Teoretycznie to się daje... Zobacz instalator Debiana etch, na dole są inne obrazy (netboot, usb stick, floppy itd.). Ja nie ćwiczyłem, ale do odważnych świat należy...ekiertomierz pisze:Zacznę może od początku. Przeszukałem całe forum, i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Potrzebuję zainstalować debiana. ¦ciągnąłem pliki iso z jednego z serwerów lustrzanych debiana.
Problem pojawia się na tym, że nie mam nagrywarki ani flopa. Dysponuję obecnie Penem o poj. 64 mb.
Chciałbym zainstalować Debiana w taki sposób, by pakiety potrzebne do instalacji czerpał z dysku, a sam instalator odpalał się z USB. P>S. Płyta główna ma możliwość bootowania z USB.
POMÓ¯CIE plis.
Pozdrawiam
-
http://www.debian.linux.pl/viewtopic.php?t=819ekiertomierz pisze:OK już mam pożyczyłem nagrywarkę. Wypaliłem. Ale jak to coś zainstalować. To ma bardzo dziwny instalator.
:P
a co instalatora, to nie jest on dziwny, ale inny, a jak dla mnie wygodny

zresztą pod tym linkiem masz opis, co prawda zrobiony pod instalator tekstowy, ale instalator graficzny i tekstowy różni się tylko grafiką i tym że w graficznym mamy do dyspozycji myszkę, reszta jest taka sama.
sam osobiście wolę tekstowy instalator.
aloha
-
OK System postawiłem, ale mam problem, bo nie mogę zainstalować X-ów. Na forum czytałem, że Xorg wchodzi dopiero od wersji Etch. A ja muszę zainstalować środowisko graficzne. Za Chiny nie wiem jak to zrobić. Pomóżcie proszę...
[ Dodano: 2007-04-03, 17:10 ]
Próbowałem zainstalować KDE, ale skończyło się to tym, że komp sie zwiesił, po resrecie sie już nie załadował
[ Dodano: 2007-04-03, 17:10 ]
Próbowałem zainstalować KDE, ale skończyło się to tym, że komp sie zwiesił, po resrecie sie już nie załadował
ekiertomierz pisze:OK System postawiłem, ale mam problem, bo nie mogę zainstalować X-ów. Na forum czytałem, że Xorg wchodzi dopiero od wersji Etch. A ja muszę zainstalować środowisko graficzne. Za Chiny nie wiem jak to zrobić. Pomóżcie proszę...
Rozumiem że zainstalowałeś Etcha? Bo przecież Etch już jest od dawna (razem z xorgiem).
Jeśli tak, to jaki problem? przecież wszystko masz opisane pod tym linkiem co Ci podałem.
Czy dokładnie przeczytałeś to co jest pod tym linkiem?
aloha