Compiz i dodatkowe wtyczki - Squeeze i nvidia

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
koralgol

Compiz i dodatkowe wtyczki - Squeeze i nvidia

Post autor: koralgol »

Zainstalowałem Compiza z repozytorium Squeeze. Dodatkowo sterowniki do karty Nvidia (bo taką posiadam), wszystko działa dobrze oprócz dodatkowych wtyczek. Próbując je włączyć (zaznaczając kwadracik w CompizConfig Settings Manager), po kilku sekundach same się odznaczają np. efekt płomieni. Co może być tego przyczyną?
gigacyan

Post autor: gigacyan »

Witam!

Wczoraj pół dnia z tym walczyłem. Chciałem bowiem odejść od niewspieranego już, niestety, repozytorium Shame'a. Kombinowałem na wszelkie sposoby z instalacją pakietów z repozytorium Squeeze, no i ciągle wyskakiwały konflikty z pakietem libcompizconfig0 (w squeeze jest wersja 0.7.6-1) - nie mogłem zainstalować fusion-icon przez to. Nie działały też wtyczki efektów...
Pogrzebałem, poczytałem i zainstalowałem całość Compiza z repozytorium Sid (libcompizconfig0 jest w wersji 0.8.2-2). No i teraz działa dobrze, może nie idealnie, ale biorąc pod uwagę świeżą aktualizację KDE do wersji 4.2.2, jest ok.
ODPOWIEDZ