JarekMk pisze:Za sprawom Waszego moderatora Kaka' <-- nie wiem co to znaczy ale źle mi się kojarzy :P
To niech od dzisiaj kojarzy Ci się to dobrze, a nie źle ]Przeszedłem na Debiana, miło mnie zaskoczył pobierając w czasie instalacji najnowsze jądro i spolszczając się całkowicie. Ubuntu tego nie potrafił.[/quote]
Ubuntu potrafi, potrafi, tylko nie "standardowo"
JarekMk pisze:To co w Ubuntu mi się spodobało to lepszy manager plików - niby i tu i tu nautlilus, ale ten w Debianie przypomina zamierzchłe czasy Windowsa 95... Jak to zmienić?
W opcjach GNOME. ¦ciągnij jakieś nowe skórki czy coś w tym stylu.
BTW, ze swojej strony polecam KDE - na pewno Ci się spodoba ]Nie podoba mi się także start systemu... Jakieś litery znaki, ogólnie za dużo tekstu... Ubuntu miał takie a'la XP

Jak to zrobić?

[/quote]
Nie rób tego błędu. Za dwa miesiące większość tych komunikatów będziesz rozumiał i będziesz dziękować, że nie ma takiego czegoś jak w ubuntu (ten pasek ładowania). Naprawdę, nie zmieniaj tego, bo nie ma to sensu. To "za dużo tekstu" się bardzo przydaje (nie wiem jak innym, ale mnie na pewno).
JarekMk pisze:Musze przyznać że szybciej działa Debian niż Ubuntu. Tylko coś ma mało wpisów w tych repozydiach....
Czy szybciej? Tu bym się raczej nie zgodził. Ogólnie to *buntu szybciej się uruchamia, aniżeli Debian, ale "co kraj to obyczaj" ]
Mam nadzieje że panuje tutaj lepsza atmosfera niż na forum Ubuntu i mój każdy temat nie poleci do kosza z odpowiedzią "Szukaj" [/quote]
Tu akurat takich numerów nie wykręcamy

Ale mała prośba, nie pisz tego samego na kilku forach, bo to trochę bez sensu. O tym samym napisałeś na "forum.
złeprogramy.pl"

Wiem, że chcesz szybko odpowiedź, ale raczej bym tam nie pisał (chyba sam widzisz co za "typy" tam siedzą...).