Trochę się pozmieniało od mojego ostatniego kontaktu z Debianem. Wtedy to lenny był wersją testową :-). Rozumiem, że teraz wersja testowa to Squezze?
Jeszcze jedno pytanie czy po aktualizacji z wersji stabilnej do testowej nie pozostaną żadne śmieci w systemie?
Spróbowałem też innej opcji - miałem starą płytkę z lennym (testowy - 25.10.08). Zainstalowałem, potem dodałem obecną płytkę dvd testową (wspomniana wyżej, przy której wywala błąd przy instalce) do repozytorium:
Kod: Zaznacz cały
apt-cdrom add
apt-get update
apt-get upgrade
niby wszystko dobrze, ale w grubie mam teraz do wyboru 4 opcje (przedtem dwie).
Czyli Debian 2.6.22-1 i Debian 2.6.22-2 (+ ,,single user mode'' do każdego jądra).
Jak usunąć tą starszą wersję nie tylko z gruba, ale również z dysku?
No i czy to normalne, że na DVD (tym najnowszym) nie ma madwifi-sources?
Edit: Spróbuję Twojej metody, tylko którą płytę ściągnąć dla KDE? Z tego co pamiętam to CD1 to gnome, a CD2 to KDE. Dobrze myślę, czy o innego Linuksa chodzi, bo wypróbowałem już wszystkie dostępne wersje i mi się to wszystko zaczyna mieszać?
Edit2: Wersja testing netinst - też niezgodność jądra.
Płyta CD z KDE 5.01 - instalator się włącza, wybieram kraj i język, a potem zgrzyt, nie może zamontować płyty (z której uruchomił się instalator). Zobaczę co będzie przy DVD, ale chyba będę musiał się rozejrzeć za inną dystrybucją (lub poczekać kolejne pół roku), bo ciężko uwierzyć, że Debian jest dobry skoro nie ma nawet działającego instalatora :-(