ms-trex, to zainstaluj OpenOffice.org, chyba że masz jakieś powody by korzystać z openoffice.ux.pl
aloha
Wygl
cała "zabawa" ogranicza się do jednej linijki:ms-trex pisze:po drugi, wazniejsze, nie trzeba sie bawic w instalacje dodatkowych slownikow, tezaurusow, helpow, sprawdzania pisowni itp. bo wszystko juz jest w nim
Kod: Zaznacz cały
aptitude install myspell-dictionary-pl openoffice.org-help-pl openoffice.org-hyphenation-pl openoffice.org-l10n-pl openoffice.org-thesaurus-pl openoffice.org-mimelnk openoffice.org-crashrep
a czy ta wersja ma coś czego potrzebujesz? czy tylko chcesz tą wersje dlatego że nowsza?ms-trex pisze:chcialbym uzywac tej wersji (...) po pierwsze jest to wersja 2.1
bo jeśli nie potrzebujesz czegoś co zostało wprowadzone w nowej wersji, to ja bym proponował poczekać aż nowa wersja będzie dostępna w repo.
aloha
Jest możliwość ściągnięcia tej wersji openoffica jako pakiety deb. Najlepiej jak wejdziesz sobie na http://packages.debian.org/openoffice.org-kde i ściągniesz ten pakiet i zainstalujesz przez menedżera pakietów ręcznie, bo apt-get może się pluć Spróbować nie zaszkodzi.ms-trex pisze:nie ma takiej paczki wraz z openoffice.ux.pl
Nawet jeśli zainstalujesz openoffice.org z repo debiana, ale bez tego pakietu openoffice.org-kdeto będzie wyglądało tak jak na dolnym rysunku.ModY_WzM pisze:myślę, że wersja ux.pl już tak ma :|
Mam tylko wątpliwości, czy ten pakiet ściągnięty z repo debiana będzie działał z wersją z ux.pl. Myślę, że jeśli zainstaluje się te same wersje to nie powinno być problemu.