Pakowanie plików w terminalu i wysy
Pakowanie plików w terminalu i wysyłanie ich
Witam.
Od pewnego czasu mam problem, a mianowicie chcę sobie spakować pliki z serwera i podzielić je na kilka części tak aby jedna część miała 100MB i hasło
Jak takiego czegoś dokonać?
Jest to w ogóle możliwe poprzez terminal?
Z góry dziękuję za pomoc.
Od pewnego czasu mam problem, a mianowicie chcę sobie spakować pliki z serwera i podzielić je na kilka części tak aby jedna część miała 100MB i hasło
Jak takiego czegoś dokonać?
Jest to w ogóle możliwe poprzez terminal?
Z góry dziękuję za pomoc.
Kod: Zaznacz cały
man tar
man gzip
man bzip2
man tar
man bzip
man gzip
Po co graficzne?sigo pisze:Tworzenie hasła oraz dzielenie na mniejsze paczki też powinno być dostępne - w końcu graficzne nakładki je oferują - a korzystają z w/w programów.
Nikt nie wspomniał o narzędziu rar:
rar a -v100m -p gdzie co
Panowie ale ja potrzebuję to zrobić poprzez FTP gdyż mam serwerek i chcę spakować te pliczki, a potem wysłać na rapidshare na mój serwerek.
Interesuje mnie konkretnie format rar lecz nie wiem wiem jak to hasło ustawić?
Kolejne pytanie to jak zrobić aby wypakować poprzez komendę archiwum podzielone na kilka części?
Bo też nie wiem jak tego dokonać?
Pomóżcie.
Interesuje mnie konkretnie format rar lecz nie wiem wiem jak to hasło ustawić?
Kolejne pytanie to jak zrobić aby wypakować poprzez komendę archiwum podzielone na kilka części?
Bo też nie wiem jak tego dokonać?
Pomóżcie.
To może przedstawię sytuacje jeszcze raz mam pliki pobrane z torrenta chcę je rozpakować na serwerze (są to pliki .rar podzielone na 50 części) potem chcę je spakować jeszcze raz aby było hasło tej strony, na którą będę to wysyłał i też bym podzielił tak po 100MB każdy plik i potem przesłał na rapidshare.
Przedstawiłem całą sytuację.
Przedstawiłem całą sytuację.