Witam. Mam problem z ALS¡. Nie chce mi w ogóle załadować modułu przez alsaconf. Przy wpisaniu tego polecenia jest tak, że polecenie nie odnalezione. Próbowałem na kernelu 2.6.26 i 2.6.29. Zainstalowałem z repozytorium alsa-base i alsa-utils. Próbowałem także kompilować ze źródeł wersje 1.0.18 ale także brak głosu. Moja karta to:
[Dodano: 2009-04-11, 13:51] ArnVaker, czyli to polecenie po prostu nie działa jak przeczytałem z Twojego linku. Udev też mam zainstalowany ale dalej nie mogę załadować modułu alsy do jajka.
Ja miałem taki "problem" jak używałem jakiś czas temu alsy z experimental.
Przyznam, że nie chciało mi się wtedy drążyć tematu, dlatego cofnąłem 'alsa-utils' do starszej wersji. Odpaliłem potem "alsaconf", następnie zaktualizowałem z powrotem do nowszej.
Bo nie ma takiego modułu jak alsa. Skonsultuj się z tym linkiem którego podałem. alsaconf jest już niepotrzebne do konfiguracji, teraz jądro się tym zajmuje.
A można wiedzieć, której wersji używałeś bo ja już próbowałem na trzech starszych i dalej brak głosu. Właśnie próbowałem na tej z Etcha ale efekt jest taki sam.