fnmirk zrobilem wszystko jak powiedziales.
Pies poki co mam directa x zainstalowanego na wine, ale nie wiem czy poprawnie, jest jakis poradnik ?
Guild Wars uruchomienie gry - geforce 9800gtx+
Powtarzam pytanie: czy ty na pewno tego DirectX potrzebujesz? Wine ma swoje biblioteki które go zastępują i instalacja DirectX wypuszczanego przez Microsoft jest niepotrzebna i niewskazana. Da się to zrobić, ale jest to olbrzymie kombinowanie i nie zawsze skuteczne, instalowanie DirectX bez potrzeby to proszenie się o kłopoty z wine.
Jeżeli nie masz takiej sytuacji, że jakaś gra nie pójdzie bez DirectX (ponieważ nie da się odpalić, występują artefakty, czy coś takiego, a nie "proponuje instalacje") to nie instaluj DirectX. Zrób to co pisałem w poprzednim poście, GW powinno spokojnie chodzić pod wine, a wszelkie problemy to praktycznie na pewno skutek przekombinowania.
Jeżeli nie masz takiej sytuacji, że jakaś gra nie pójdzie bez DirectX (ponieważ nie da się odpalić, występują artefakty, czy coś takiego, a nie "proponuje instalacje") to nie instaluj DirectX. Zrób to co pisałem w poprzednim poście, GW powinno spokojnie chodzić pod wine, a wszelkie problemy to praktycznie na pewno skutek przekombinowania.