Ma

Zagadnienia dotyczące menadżerów okien, środowisk graficznych - X, KDE, GNOME, Fluxbox, XFCE., Compiz itp.
NightFalcon

Mały problem z konfiguracja panelu w kde

Post autor: NightFalcon »

Mam taki problem że z zakładce układ brakuje mi jednej opcji, nie pamiętam jak ona się nazywa ale chodzi o wybór panelu, pyzatym zamieszczam zrzut ekranu. W akcie desperacji wywaliłem całe kde i zainstalowałem na nowo ale bez rezultatu.
velmafia
Member

Post autor: velmafia »

Kurde nie wiem co jest u Ciebie nie tak, ja też instalowałem tak jak Ty (pisałeś w SB, dla niewtajemniczonych) samo kde-core i nic nie doinstalowywałem, a u mnie wygląda to tak jak w załączniku.

jedyne co mi przychodzi do głowy to usunięcie tego paska i dodanie jeszcze raz (ale to pewnie już robiłeś).

chyba jedyną różnicą jaka dzieli nasze kde to to że ja korzystam z Sida, ale teraz chyba KDE są w tej samej wersji w Etchu i Sidzie, więc nie wiem.
mlyczek
Junior Member

Post autor: mlyczek »

Wg strony packages.debian.org wersje są te same, ale gdy ja dodaje sobie panel: PM na panelu --> Dodaj nowy panel --> Panel, to mam to samo, czyli nie mam tej opcji wyboru panelu. KDE mam jak widać z etcha, więc może to na tym leży (chociaż wersje niby są te same w etch i sid).
Kaka'
Senior Member

Post autor: Kaka' »

Ja też tego nie mam w Sid...
velmafia
Member

a działa wam p-klik na tym nowym panelu?
bo jeszcze jakiś czas temu jak kliknełem prawym na tym panelu, to nic się nie działo, ale teraz o dziwo już działa, nie wiem czym to jest spowodowane (może ostatnią aktualizacją?)

aloha
NightFalcon

velmafia pisze:a działa wam p-klik na tym nowym panelu?
Tak
Zrobiłem aktualizacje do sida i dalej mam to samo, nie żeby mi jakoś specjalnie zależało na tym panelu ale byłem przyzwyczajony do niego (miałem tam pasek zadań i przeglądarkę pulpitów zawsze)
velmafia
Member

super_tux pisze:
velmafia pisze:a działa wam p-klik na tym nowym panelu?
Tak
to jeżeli dział p-klik na tym nowym panelu, to przecież chyba możesz wejść w jego opcje??
NightFalcon

Ale i tak opcji ustawienia tam nie ma.
Poczekam to może się z czasem naprawi tak jak u Ciebie.
velmafia
Member

super_tux pisze:Zrobiłem aktualizacje do sida
zrobiłeś aktualizacje samego KDE, czy całego systemu, jeśli całego systemu, to zmień info w profilu
NightFalcon

Całego, ale teraz troszkę sie boje, bo jak jeszcze siedziałem na Mandrivie to zawsze po aktualizacjach z cookera po jakimś czasie mi sie system sypał.
ODPOWIEDZ