Przenoszenie domeny na w

Konfiguracja serwerów, usług, itp.
Shakez
Beginner

Przenoszenie domeny na własny serwer

Post autor: Shakez »

Witam. Od 2 lat pracuje nad stroną, która stoi na serwerze kei.pl, do którego mam przypisaną jakąś tam domenę.
Teraz mam zamiar kupić serwer i przenieść stronę wraz z domeną. Zanim jednak poniosę koszty chciałbym wiedzieć czy przenieść domenę można na dowolny serwer czy będą z tym jakieś kłopoty?

Co do domen jestem zielony dlatego proszę by ktoś napisał na czym polega przenoszenie domeny?
Awatar użytkownika
grzesiek
Junior Member

Post autor: grzesiek »

Awatar użytkownika
czarownik
Beginner

Post autor: czarownik »

Coś link nie działa. Właśnie planuje przenieść domenę z serwisu nazwa.pl i nie za bardzo wiem jak się za to zabrać. Chciałbym również zapytać w jakie sposób mogę uzyskać nazwy domenowe ns1.domen.pl ns2.domena.pl
Awatar użytkownika
Bastian
Member

Post autor: Bastian »

Poczytaj w nazwa.pl, FAQ czy inną pomoc. Szukaj frazy "transfer domeny". O nazwy DNS pytaj, lub sprawdź na nowym hostingu. Nie za bardzo rozumiem dlaczego o takie rzeczy pytasz tutaj na forum.
Awatar użytkownika
czarownik
Beginner

Post autor: czarownik »

Chcę przenieść domeny na własny serwer, którego ja będę administratorem, serwer będzie działał z bindem. Transfer domen między usługodawcami to nie problem. Raczej nazwa.pl mi w tym nie pomoże.
Awatar użytkownika
Bastian
Member

Post autor: Bastian »

To jaki widzisz problem. Transferujesz domenę do nowego usługodawcy, uruchamiasz swój serwer bind, delegujesz już przetransferowaną domenę na swój serwer DNS.
buker999

Post autor: buker999 »

czarownik pisze:Chcę przenieść domeny na własny serwer, którego ja będę administratorem, serwer będzie działał z bindem. Transfer domen między usługodawcami to nie problem. Raczej nazwa.pl mi w tym nie pomoże.

http://debian.linux.pl/threads/26101-Bi ... s-nazwa-pl tutaj masz ładnie opisane jak wygląda konfig, jak widzisz tez przenosiłem z nazwa.pl.

A tutaj masz poradnik jak zainstalować binda http://debian.linux.pl/threads/13905-In ... rwera-nazw.
ODPOWIEDZ