A co do sterowników to otwarte za bardzo nie chca działac z x200M, a co do samych ATI to takie samo g...no jak procki AMD (ale to moje zdanie)
W kazdym badź razie te firmy się dobrały

no ale karte w lapku mam jaka mam ... zmienic jej nie zmienie ...
:shock: mam w domu 2 PC: jeden z roku 2000 z procem Celeron 633MHz... procek chodzi jak "nowy" no bo jak ma chodzić? To przecież nie jest element zużywalny!Kaka' pisze:...żywotność. Sprzedałem komputer z procesorem AMD Athlon XP 2000+ - mimo, że procesor ma 4 lata, to chodzi jak nowy, czego nie mogę powiedzieć o procesorach intela. W moim starym komputerze jest bodajże (ale nie jestem pewien) jakiś intel - ten to po roku zaczął wariować.
co za gośćKaka' pisze:Mam znajomego, który składa komputery - twierdzi, że intely się "strasznie" montuje, a AMD to "mach ciach" i już jest.
tanatos pisze:pozatym Intel mi się ciągle przegrzewa i dostaję kernel panic z powodu temperatury CPU, czego w AMD nie uświadczysz.
No to mamy dwa różne zdaniaKaka' pisze: Nie grzeją się tak jak te od AMD.
Patrząc na "nowe" procesory o których mówisz później to bzdury wypisujesz.tanatos pisze:na domowych PC miałem już 2 razy Intela i dowiodły mi one, że są przereklamowane, pomijając to że chodzą wolniej niż procki AMD o takich samych parametrach,
A właśnie znacznie i to na korzyść Intela, cenowo i wydajnościowo.tanatos pisze:może teraz po wprowadzeniu IntelDualCore coś się zmieniło, jednak sądzę, że nieznacznie ...
Komputery składa około 10 lat. Uwierz mi, zna się na tym. Po prostu, według niego, lepiej (to znaczy wygodniej i szybciej) montuje się procesory AMD.el_carles pisze:co za gość[nie obrażając oczywiście Twojego Znajomego]
U mnie na starym kompie (AMD Athlon XP 2000+), jak procesor popracował w 100% przez te 5 minut, temperatura sięgała 50 C - procesor w ogóle nie podkręcany - aż strach myśleć co by było gdybym go podkręcił...Debian pisze:No to mamy dwa różne zdania![]()
Nie podważam jego doświadczenia i przyznam że nigdy nie montowałem procka AMD jednak... czym różnią sie procki AMD od Intela pod względem "konstrukcyjnym"?Kaka' pisze: Komputery składa około 10 lat. Uwierz mi, zna się na tym. Po prostu, według niego, lepiej (to znaczy wygodniej i szybciej) montuje się procesory AMD.