Ustawienie czasu wy
Przeciez otworył Ci się edytor nano.
O co jeszcze pytasz?
Nie potrafisz przepisać(wkleić) co podałem wyzej?
Zapisujesz kombinacją klawiszy ctrl + o enter
Wychodzisz ctrl + x.
minuta godzina dzien miesiąc dzien_tygodnia taka składnia. * oznacza wszystko.
35 15 22 5 * -> 22 maja piętnasta trzydzieści pięć
Już bardziej łopatologicznie nie potrafię.
O co jeszcze pytasz?
Nie potrafisz przepisać(wkleić) co podałem wyzej?
Zapisujesz kombinacją klawiszy ctrl + o enter
Wychodzisz ctrl + x.
minuta godzina dzien miesiąc dzien_tygodnia taka składnia. * oznacza wszystko.
35 15 22 5 * -> 22 maja piętnasta trzydzieści pięć
Już bardziej łopatologicznie nie potrafię.
-
-
Po to jest forum aby inni czytając o czyichś problemach mogli skorzystać z rozwiązania.
Są tylko dwie możliwości dlaczego Ci nie działa.
1.(najbardziej prawdopodobna) popełniłeś jakiś bład przy wpisywaniu do crontaba.
2.nie jest uruchomiony cron.
Zaraz się to wyjaśni.
Pokaż wyniki poleceń to musisz wykonać z roota
Chcę przeczytac co tam wpisaleś.
chcę zobaczy czy cron jest uruchomiony.
Są tylko dwie możliwości dlaczego Ci nie działa.
1.(najbardziej prawdopodobna) popełniłeś jakiś bład przy wpisywaniu do crontaba.
2.nie jest uruchomiony cron.
Zaraz się to wyjaśni.
Pokaż wyniki poleceń
Kod: Zaznacz cały
crontab -e
Chcę przeczytac co tam wpisaleś.
Kod: Zaznacz cały
ps ax | grep cron
woocash255, czy znasz taki tekst?woocash255 pisze:A do kogoś na gg naprawdę trudno napisać xxxxxxx
Zapoznaj się z całością. Przydaje się często.
http://rtfm.killfile.pl/
Nawet przewidziano jak traktować niegrzecznych użytkowników.
OT
-
forum jak kazde inne forum jest po to aby pytac i wypowiadac sie na nim.nie róbcie z tego forum jakiejs rozmowy dla wybranych.moze jeszcze wprowadzcie usługe sms?dziwie sie ze nie uznajecie poczatkujacych osób w linuxie tylko uwazacie sie za drugim po Bogu.problem z zamknieciem problemu uwazam za zamkniety:w konsoli roota wpisujemy:shutdown -h 15:20 i komputer wyłączy się o 15:20 itd.żal mi niektórych osób na tym forum.może przypomnijcie sobie jak wy zaczynalicie?ale watpie czy sie do tego przyznacie.dzieki Sylwek
[ Dodano: 2009-03-13, 18:54 ]
z zamknieciem sysytemu a nie problemu
z zamknieciem sysytemu a nie problemu

woocash255, każdy z nas zaczynał grzecznie i nie raz przyznawał i przyznaje się do błędów.
Autor wątku zadaje pytanie związane z problemem.
Użytkownicy odpowiadają w miarę swoich chęci i możliwości. Autor ma obowiązek wyciągać wnioski z udzielanych odpowiedzi. Sam osobiście przyznawałem się do swoich błędów (poszukaj na forum jest).
A teraz proszę nie stwarzaj wokół siebie nieprzyjemnej otoczki bo nikt źle nie potraktował Twoich pytań. Wróć do tego tematu za jakiś czas.
Autor wątku zadaje pytanie związane z problemem.
Użytkownicy odpowiadają w miarę swoich chęci i możliwości. Autor ma obowiązek wyciągać wnioski z udzielanych odpowiedzi. Sam osobiście przyznawałem się do swoich błędów (poszukaj na forum jest).
A teraz proszę nie stwarzaj wokół siebie nieprzyjemnej otoczki bo nikt źle nie potraktował Twoich pytań. Wróć do tego tematu za jakiś czas.
Sylwek, wątpię czy po takim tekście jaki napisałeś będzie ktoś zainteresowany angażowaniem swojego czasu w udzielanie Ci pomocy w rozwiązywaniu problemów z systemem.woocash255 pisze:forum jak kazde inne forum jest po to aby pytac i wypowiadac sie na nim.nie róbcie z tego forum jakiejs rozmowy dla wybranych.moze jeszcze wprowadzcie usługe sms?dziwie sie ze nie uznajecie poczatkujacych osób w linuxie tylko uwazacie sie za drugim po Bogu.problem z zamknieciem problemu uwazam za zamkniety:w konsoli roota wpisujemy:shutdown -h 15:20 i komputer wyłączy się o 15:20 itd.żal mi niektórych osób na tym forum.może przypomnijcie sobie jak wy zaczynalicie?ale watpie czy sie do tego przyznacie.dzieki Sylwek
z zamknieciem sysytemu a nie problemu![]()