Anonimowo

Wszystko Off Topic
Olo

Post autor: Olo »

fnmirk pisze:Olo, sądzisz, że nikt z Twojej szkoły nie czyta i nie przegląda forum? To był bardzo nieodpowiedni sposób wykorzystania i wcale nie byłbym tak zadowolony z tego w czym brałeś udział. Nie popadałbym w taki głupi samozachwyt. Jeżeli uważasz, że jesteś tak bezkarny to się bardzo ale to bardzo mylisz. Powyższy post świadczy o Twojej nieodpowiedzialności.
fnmirk, nie będę tutaj dyskutował na temat tego czy jestem uchwytny w internecie dla szkoły czy nie, odwieczna wojna między użytkownikami emacs i vi.
Pisząc tu o tym chciałem tylko pokazać, w jaki sposób postępuje szkoła w takich sytuacjach.
Fakt, to co zrobiliśmy było niesmaczne i usunięte, ale naprawdę gdybyś był na moim miejscu, gdzie niemalże byłem torturowany przez pana dyrektora abym się przyznał, przepraszam ale są lepsze sposoby :)
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

Nie sądzę aby fnmirk'owi chodziło o to czy w końcu dojdą do tego (z pomocą forum czy bez niej) kto zamieścił zdjęcie panienki. Raczej o to, że to co zrobiłeś(-liście) było co najmniej nie na miejscu i raczej nie masz się co cieszyć i chwalić, bo nie ma czym, bo to czyste (cenzura)stwo. Reasumując: zachowałeś się jak pospolity gówniarz.
pokazać, w jaki sposób postępuje szkoła w takich sytuacjach
Tak, też uważam że za mało się przyłożyli do tego.
Z mojej strony koniec oftopu.
Olo

Post autor: Olo »

lis6502 pisze:Nie sądzę aby fnmirk'owi chodziło o to czy w końcu dojdą do tego (z pomocą forum czy bez niej) kto zamieścił zdjęcie panienki. Raczej o to, że to co zrobiłeś(-liście) było co najmniej nie na miejscu i raczej nie masz się co cieszyć i chwalić, bo nie ma czym, bo to czyste (cenzura)stwo. Reasumując: zachowałeś się jak pospolity gówniarz.
Zostawmy ten temat, naprawdę był ku temu powód(fikcyjne konto na NK podszywające się pode mnie).
To nie temat o moich wybrykach. ;)
Awatar użytkownika
Inquistor
Beginner

Post autor: Inquistor »

Zaiste wiek ma znaczenie...

Oprócz tora i privoxy istnieje jeszcze bardzo fajna stronka:
http://anonymouse.org

Jak wyżej można przeczytać codziennie przeglądanie stron z włączonym torem jest uciążliwe. Osobiście jeśli mam zachować anonimowość to używam właśnie Anonymouse bo zaiste maskuje to co trzeba.
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Olo pisze: gdzie niemalże byłem torturowany przez pana dyrektora abym się przyznał,
Biedny Olo prześladowany przez pana dyrektora szkoły - tyrana. Szkoda, że się nie przyłożyli - przynajmniej nie przechwalałbyś się o tym jakiego to bohaterskiego czynu dokonałeś. Miejmy nadzieję, że z tego wyrośniesz. Skoro zrozumiałeś swój błąd to należałoby przeprosić koleżankę i mieć cywilną odwagę do przyznania się do krzywdy wyrządzonej innej osobie.
Olo pisze:To nie temat o moich wybrykach. ]Dlaczego nie - skoro sam o tym zacząłeś?
giaur
Member

Post autor: giaur »

Niby to takie gadanie, ze tor lepszy od zwyklego proxy... a prawda jest taka ze jak wejdziesz przez jakies proxy, ktore znajduje sie w afryce, to w 90% przypadkow nawet policja nie dojdzie do twojego prawdziwego IP - bo musieliby je wziac od wlasciciela tego proxy.

W tor-a sie nie wglebialem, ale o ile wiem to laczy sie przez kilka proxy (taki łańcuszek), ale normalnie wystarczy cos w stylu anonymouse.org (podobnych web proxy są setki).

Także w odpowiedzi na to:
. Niedoświadczony haker/cracker nawet się nie skuma, że łączysz się przez proxy. Doświadczony koleś jednak by do tego doszedł.
No i co z tego? To niech sie wlamie na ten serwer proxy i zobaczy logi - to jego jedyna szansa na poznanie mojego prawdziwego ip.
Rownie dobrze moge napisac, ze doswiadczony haker zorientuje sie, ze łączę się przez tor. A jak sie upre to moge sam sie polaczyc przez kilka serwerow proxy - do tego tor mi niepotrzebny
winnetou

Post autor: winnetou »

Dziękuję...
giaur
Member

Post autor: giaur »

Niektore web proxy tez niby oferuja szyfrowanie połączenia - na ile to działa - nie wiem.
Ale zastanawia mnie cos innego - czy to nie jest troche tak jak z polaczeniami szyfrowanymi w Hamachi. Niby to wszystko anonimowe i super zaszyfrowane, tylko zapominamy o tym, ze dane przechodza przez ich serwer i tak naprawde nie wiadomo kto tego slucha i co z tym robi
Awatar użytkownika
lis6502
Member

Post autor: lis6502 »

Według mnie to jest właśnie hak na ,,h4xi0rów'' rodem z fotki: myślą, że jak kogoś zaatakują pod osłoną proxy to są bezkarni. Pewnie, że nikt nie zainteresuje się podmienieniem strony głównej na ,,UK'' ale grubsze rzeczy nie przejdą bez echa. ,,Anonimowość'' to puste pojęcie.
ODPOWIEDZ