Nie jest źle, tylko denerwuje mnie to że nie mogę dokooptować bazy mysql do apache.
Mam zainstalowaną wersję 3.7-pre2-1 żadnych problemów.PhockouS pisze:Tak może zejdę troszkę na OT, ale czy macie problem z paczką "module-init-tools"?
Ja póki co cofnąłem do wersji 3.4.1.
Dopóki system mi działa, to nie będę na aptitude'a narzekał. Od co najmniej roku na nim jadę i jeszcze mnie nie zawiódł. Prawda jest taka, że rzeczywiście jak zaczyna kombinować, to czasami próbuje wywalić pół systemu. Jednak mi to pasuje, bo bardzo dobrze trzyma się zależności.giaur pisze:Bo aptitude jest za mądry
Korzystając z aptitude też korzystasz z bibliotek apta. Przez samego apta nie można nic sprawdzić. Do apta możemy mieć dopiero dostęp poprzez programy pomocnicze takie jak np.: apt-get. Aptitude bez apta też nie potrafi nic zrobić w systemie.szmergiell pisze:aniżeli sprawdzanie tego samego poprzez apta.
Na pewno na tym forum? Są sytuacje w wersjach niestabilnych, w których aptitude się nie sprawdzi. Jako element też mało stabilny systemu.aiden pisze:Mnie pewien mod na tym forum dał ostro do zrozumienia, że apt od 4.0 to już przeżytek i teraz tylko aptitude.
No oni czymś muszą sie rożnić od Sida, bo tak by każdy od razu widział ze to tylko jakaś "kopia" 8-)fnmirk pisze:Opiekunowie i twórcy Siduksa (bazującego na wersji niestabilnej Debiana Sid) zalecają jako jedyny program do zarządzania obsługą instalacji i usuwania pakietów apt-get w czystym trybie tekstowym (przy wyłączonym środowisku graficznym).