Dzisiaj dokupiłem do mojej nietypowej jornadki kartę sieciową, która współpracuje z Linuksem. Problem w tym, że repozytoria jlime wygasły, a jedynym jakie się ostało jest
Boję się, że i je zaraz wetnie, czego raczej nie chciałbym, więc fajnie byłoby ściągnąć je całe na dysk, wypalić na płytce i zachować dla takich maniaków jak ja. Pytanie jak to zrobić?
Zasysa, ale do /var/cache/apt, taki półśrodek. Mnie chodzi żeby ściągnąć to w takiej postaci, w jakiej jest na serwerze, czyli z /pool i tak dalej. pavbaranov możesz rozwinąć myśl z wgetem?
lis6502 pisze:pavbaranov możesz rozwinąć myśl z wgetem?
Po prostu, przyszło mi na myśl, by ściągnąć zawartość katalogów na HDD, jeśli nie całe, to takie jak Ci się podoba. Tyle, że potrzebujesz chyba nie wgeta, a narzędzia do kopiowania stron www czy ftp na HD. Mając repozytorium możesz to zrobić jakimkolwiek klientem ftp, bądź - jeśli się nie mylę - czymś takim jak httrack (jest dla Debiana). Potem możesz sobie całość wypalić jako repozytorium i dodać przez apt-cdrom, bądź zrobić lokalne repo na HD, tak jak to opisano w podręczniku na debian.org (jeśli chcesz linka to znajdę, ale nieco później).