[+] przywrócenie poprzedniego kursora myszy
[+] przywrócenie poprzedniego kursora myszy
Witam! Po wykonaniu aktualizacji do Debiana testing, kursor mojej myszy stał się czarny, taki jak domyślny w X'ach. Przyzwyczajony jestem jednak do tego, co jest domyślnie w Debianie stable, Ubuntu, czyli białego. Jak można przywrócić poprzedni kursor myszy? Zainstalowałem xcursor-themes, ale nie pomogło. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hej,
Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, ale nie mozesz sobie wejsc np. do Centrum sterowania > Urzadzenia peryferyjne > Mysz > Motyw kursora i tam sobie ustawic odpowiadajacy Tobie?
Jesli Ci jakiegos brakuje motywu poszukaj na google, albo stronach kde-look.org, czy tez gnome-look.org.
Nie wiem z jakiego korzystasz srodowisko graficznego wiec to co Ci podalem jest z KDE, ktorego oczywiscie uzywam:]
Jesli nie naprowadzilem Cie choc troche pisz, pokombinujemy.
Pozdrawiam
Pierwszy raz sie z czyms takim spotykam, ale nie mozesz sobie wejsc np. do Centrum sterowania > Urzadzenia peryferyjne > Mysz > Motyw kursora i tam sobie ustawic odpowiadajacy Tobie?
Jesli Ci jakiegos brakuje motywu poszukaj na google, albo stronach kde-look.org, czy tez gnome-look.org.
Nie wiem z jakiego korzystasz srodowisko graficznego wiec to co Ci podalem jest z KDE, ktorego oczywiscie uzywam:]
Jesli nie naprowadzilem Cie choc troche pisz, pokombinujemy.
Pozdrawiam
Dziękuję za poradę, jednak używam GNOME. Szkoda, że nie powiedziałem tego na początku. Nie wiem niestety jak nazywa się domyślny ,,cursor theme''. Czy mógłby ktoś podać mi nazwę z:
[Dodano: 2009-02-12, 21:17]
Już znam rozwiązanie tego problemu.
Wystarczy zainstalować ,,gnome-themes'' i wybrać w miejscu:
Pozdrawiam również.System → Preferencje → Widok → {Motyw} → [Własne...] → {Wskaźnik...}
[Dodano: 2009-02-12, 21:17]
Już znam rozwiązanie tego problemu.
Wystarczy zainstalować ,,gnome-themes'' i wybrać w miejscu:
(już podawałem wyżej) kursor [..]White. To dziwne, że nie było ,,gnome-themes'', ale takie rzeczy się działy po aktualizacji dystrybucji, a to jest jedną z nich.System → Preferencje → ... → {Wskaźnik}