OpenOffice.org 3.0 - instalacja klipartów

Tematy związane z oprogramowaniem, instalacją, konfiguracją
damianskulski
Beginner

OpenOffice.org 3.0 - instalacja klipartów

Post autor: damianskulski »

Od jakiegoś czasu możemy ściągnąć OpenOffice.org 3.0 jako zbiór paczek .deb ze strony OpenOffice.org - niestety, nadal nie z repozytorium. Czy w związku z tym jedynym sposobem na posiadanie OpenClipart to zainstalowanie OOo 2.4 + OpenClipart do momentu gdy wersja 3 będzie w repozytorium, czy jest jakiś inny sposób?
pavbaranov
Senior Member

Post autor: pavbaranov »

Po pierwsze, to OO3 dla Debiana jest w repozytorium experimental.
Paczki OpenClipArt są zaś w różnych dystrybucjach (ich numerki nie są związane z numeracją OO).
fnmirk
Senior Member

Post autor: fnmirk »

Kliparty to tylko pliki graficzne i nawet ręczne pobranie ich nie powinno sprawiać żadnych problemów. Używam jeszcze klipartów rozprowadzanych z wersją 5.1 StarOffice i nagranych na cd.
damianskulski
Beginner

Może openclipart nie zależy od OOo ale openclipart-openoffice tak. Nie wiem gdzie OpenOffice przechowuje galerię, więc nigdy nie ściągałem osobno. Mam sida, więc nie mam trzeciej wersji pakietu.

OK, ściągam paczki z packages.debian.org dla wersji experimental. Jak wszystko pójdzie OK, dodam [+] i podziękuję :-P
pavbaranov
Senior Member

damianskulski pisze:Jak wszystko pójdzie OK
To, aby poszło, poczytaj jeszcze nt. zmian z 2.x na 3.x. Szczególnie, gdyby "nie wszystko poszło" :)
damianskulski
Beginner

pavbaranov, ekhm, Instalacja paczek do których odnośniki dostałem przebiegła 'spokojnie', ale w Galerii dalej nie ma tych klipartów.
pavbaranov
Senior Member

W poście z wczoraj z 19:05 masz linka do paczek. Są w repozytoriach, zatem robisz jakiś błąd.
ODPOWIEDZ