[+] Znikni
[+] Zniknięcie partycji - jak ją odzyskać?
Witajcie, mam pewien problem, a mianowicie chciałem zainstalować Debiana jednak coś mnie podkusiło, żeby dać ręczną instalacje, no więc wszystko szło dobrze do czasu, aż poprosił mnie o wybranie partycji. Wybrałem moją D z 139Gb jednak zaznaczyłem FAT32 no i teraz już tej partycji nie mam.
Prosiłbym o pomoc w "odzyskaniu" jej, a nie pisaniu, że moja wina bo nie przeczytałem tego, czy tamtego itp.
Prosiłbym o pomoc w "odzyskaniu" jej, a nie pisaniu, że moja wina bo nie przeczytałem tego, czy tamtego itp.
testdik składnik wielu dystrybucji także ratunkowych powinien pomóc.
testdisk odzyskiwanie partycji i danych
Systemrescue dystrybucja ratunkowa
Pozdrowienia
testdisk odzyskiwanie partycji i danych
Systemrescue dystrybucja ratunkowa
Pozdrowienia
GParted pomógł podzielić i znalazł
Dziwi mnie tylko, że jużpodczas instalacji Debiana nie mam połączenia z netem, a co za tym idzie ciągl wysakuje mi błąd i musze pomijać ściąganie (oczywiście próbowałem wszystkie polski lustrzane archiwa) już po zalogowaniu na Debiana również nie posiadam neta... Co mam zrobić wie ktoś?;>

Dobra jakoś to ogarnąłem, opisze pokrótce jak, może się komuś innemu jeszcze przydać
Więc ręcznie skonfigurowałem ip, bramkę itp. Zamiast serwera DNS xx.xxx.xxx.254 był xx.xxx.xxx.1 i trzeba właśnie to było zmienić, a później z parę razy popróbować ściągnąć resztę instalatora. W razie czego, PW.
Dziękuję za pomoc.
[Dodano: 2009-01-29, 16:44]
I kolejny problem. Dokładniej chcę się przełączyć na konto roota komendą ,,su'', oczywiście wszystko ładnie i pięknie do czasu prośby o podanie hasła, bo właśnie wtedy jakbym miał klawiaturę zablokowaną, nic nie mogę napisać. Jedyne co mogę to nacisnąć enter. Próbowałem alt+ctr+f1 --> nie pomogło, nawet wtedy hasła dla zwykłego użytkownika nie mogę wpisać. Jakieś pomysły?
Przepraszam, że w tym temacie, ale nie będę co chwile nowych zakładał ;]

Dziękuję za pomoc.
[Dodano: 2009-01-29, 16:44]
I kolejny problem. Dokładniej chcę się przełączyć na konto roota komendą ,,su'', oczywiście wszystko ładnie i pięknie do czasu prośby o podanie hasła, bo właśnie wtedy jakbym miał klawiaturę zablokowaną, nic nie mogę napisać. Jedyne co mogę to nacisnąć enter. Próbowałem alt+ctr+f1 --> nie pomogło, nawet wtedy hasła dla zwykłego użytkownika nie mogę wpisać. Jakieś pomysły?
Przepraszam, że w tym temacie, ale nie będę co chwile nowych zakładał ;]