Iceweasel i blokowanie flasha
-
Iceweasel i blokowanie flasha
Witam
Wiem ze zapewne problem ten był poruszany ileś razy ale jak na razie z wyszukanych wiadomości nie znalazłem rozwiązania. Otóż chodzi o flasha, a dokładnie gdy wchodzę na stronę gdzie jest flash to w miejscu owej animacji mam tylko znaczek "play" po kliknięciu, w który uruchamia się animacja. Działa to w przypadkach zwykłych banerów. Ale np. na Youtube filmu już nie uruchomię. Proszę o jakieś rady co mam zrobić?
Pozdrawiam.
Wiem ze zapewne problem ten był poruszany ileś razy ale jak na razie z wyszukanych wiadomości nie znalazłem rozwiązania. Otóż chodzi o flasha, a dokładnie gdy wchodzę na stronę gdzie jest flash to w miejscu owej animacji mam tylko znaczek "play" po kliknięciu, w który uruchamia się animacja. Działa to w przypadkach zwykłych banerów. Ale np. na Youtube filmu już nie uruchomię. Proszę o jakieś rady co mam zrobić?
Pozdrawiam.
-
-
- Senior Member
- mesiu84
- Beginner
Masz zainstalowanego nie Flash'a (tego od Adobe) tylko Gnash'a (tego open source), jak chcesz mieć normalnego flash'a gdzie nie musisz klikać za każdym razem na przycisk play, to odinstaluj sobie gnash'a i ściągnij pakiet deb najnowszej wersji flas'a od Adobe, ale ze swojej strony bardzo polecam pozostanie przy gnash'u, a nawet jak zainstalujesz sobie flash'a zwykłego to od razu instaluj flashblock'a bo takie otwieranie nadmiernej ilości reklam we flashu mnie wnerwia i dodatkowo zajmuje więcej zasobów, pod tym względem lepiej jest blokować go domyślnie a włączać tylko to co chcemy obejrzeć.