jednak nadal mam metacity.emerald --replace
Emerald - konfiguracja jako domy
Emerald - konfiguracja jako domyślnego menadŻera okien?
Witam, jak sprawić w Lennym aby automatycznie po logowaniu menadżer okienek zmieniał się na emeralda? Dodałem w panelu Sesje wpis
Tak, ale właśnie sobie doinstalowałem emeralda i chcę go przestawić na domyślny zamiast metacity...
I niezbyt wiem jak się do tego zabrać, póki co zrobiłem sobie dwa guziczki na pasku - compiz --replace i emerald --replace które wciskam po logowaniu, dodałem te wpisy do panelu sesje, ale nie działa.
Zainstalowałem compiz icon i też dodałem do Sesji, i też się nie uruchamia przy logowaniu...
I niezbyt wiem jak się do tego zabrać, póki co zrobiłem sobie dwa guziczki na pasku - compiz --replace i emerald --replace które wciskam po logowaniu, dodałem te wpisy do panelu sesje, ale nie działa.
Zainstalowałem compiz icon i też dodałem do Sesji, i też się nie uruchamia przy logowaniu...
Compiz icon chyba miałeś na myśli fusion-icon.mekosx pisze:Tak, ale właśnie sobie doinstalowałem emeralda i chcę go przestawić na domyślny zamiast metacity...
Tak więc zacznijmy od nowa.
Zainstalowałeś fusion-icon, wejdź do Sesji i kliknij dodaj (to wiesz), podaj nazwę i w miejscu polecenie podaj:
Kod: Zaznacz cały
fusion-icon
Napisz o wynikach ;-)
Faktycznie, dodałem compiz-icon zamiast fusion-icon, teraz śmiga 
Dzięki Pasik.
[ Dodano: 2009-01-31, 16:13 ]
Jednak nie śmiga... Teraz nie działa mi compiz w ogóle, odpala się icon, ale z metacity, gdy zmieniam nie ma wogóle pasków nad oknami... :|

Dzięki Pasik.
[ Dodano: 2009-01-31, 16:13 ]
Jednak nie śmiga... Teraz nie działa mi compiz w ogóle, odpala się icon, ale z metacity, gdy zmieniam nie ma wogóle pasków nad oknami... :|
Kod: Zaznacz cały
# compiz --replace
Fatal: Failed test: texture_from_pixmap support
Checks indicate that it's impossible to start compiz on your system.